ŠOKANTNE VIJESTI ZA SRPSKOG TENISAČA: / Đoković pati od poremećaja koji mu može uništiti život!

Image
Foto: AFP

Nekadašnji broj jedan ozbiljno je ugrozio svoje zdravlje.

27.4.2018.
10:04
AFP
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković već dvije godine nije na visokoj razini i nikako se ne uspijeva vratiti na vrh. Mnogo je nagađanja što se događa s nekadašnjim brojem jedan svjetskog tenisa. Svoje viđenje stvari dao je i poznati švicarski nutricionist Jürg Hösli. On je na Facebooku objavio poduži post u kojem je pojasnio da pati od poremećaja ishrane koji mu može uništiti život. Točnije da pati od ortoreksije - stanje tijekom kojeg je osoba opsjednuta zdravom prehranom.

Poznato je da je Đoković neko vrijeme na specifičnom režimu prehrane, koji isključuje konzumaciju mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak Đoković, koliko sam mu se samo divio na terenu, njegovu stilu i načinu kretanja... A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promijeni način prehrane i zapitao se koliko li će izdržati. I evo, sada vidimo posljedice njegova poremećaja u ishrani. Ova vrsta poremećaja nisu samo anoreksija ili bulimija, postoji i bolest zvana ortoreksija koja naizgled djeluje kao zdrava ishrana. I upravo zato Novak i nije svjestan posljedica koje za njega ima to što je već dulje vrijeme na ovoj dijeti", smatra Švicarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đoković prakticira dijetu kojom izbjegava šećer u potpunosti, ali koliko god djelovalo dobro, to je dugoročno izuzetno štetno za organizam. Sportaš s vremenom počinje osjećati sve veći zamor, razvijaju se upale, alergije, intolerancija. Sve je podložniji stresu, spava sve manje i manje, da bi na kraju jedino uz pomoć lijekova uspio zaspati. Osoba je sve iscrpljenija psihički i nužni su psihosomatski lijekovi. Gubi vezu s prijateljima i obitelji i osjeća se izolirano te se javljaju suicidalne misli", tvrdi Hösli, koji se ograđuje od toga proživljava li Đoković baš sve spomenute simptome bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi da je oporavak moguć ako bi se tenisač vratio normalnoj prehrani.

"Nužno je da opet počne unositi ugljikohidrate i šećer, ali postupno kako bi se organizam navikao. Uz prilagođene treninge vratio bi se u normalu u roku do tri do šest tjedana", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo