BIT ĆE LOVE / UEFA isplaćuje odštetu

Image

UEFA isplaćuje odštetu tv kućama koje su imale prava nacionalnog prijenosa Eura 2008, zbog prekida signala tijekom polufinala između Njemačke i Turske.

30.11.2008.
12:36
VOYO logo

Zaljubljenici u nogomet bili su neugodno iznenađeni kada je tijekom prijenosa polufinalne utakmice između Njemačke i Turske, na ovogodišnjem Europskom prvenstvu koje se je igralo u Austriji i Švicarskoj, na svim postajama nestalo slike. 

Zbog jakog nevremena direktan je prijenos prekinut na oko minutu, a sve su televizijske kuće s TV pravima prijenosa ostale bez signala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački Der Spiegel obznanio je da se je UEFA nagodila s televizijskim kućama koje su držale nacionalna prava prijenosa Eura, te da će im svima isplatiti odštetu. Točni iznosi nisu poznati, ali Spiegel saznaje da će njemački ZDF dobiti nekoliko stotina tisuća eura za nadoknadu štete.

U paketu se trebao nagoditi i HRT, kuća koja je imala pravo emitiranja za Hrvatsku, no još nije jasno što će se desiti u tom slučaju jer je tu situacija malo kompliciranija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatražili smo odštetu kao i svi drugi, ali zasad nisam dobio informaciju o UEFA-inoj odluci. Istinabog, mi imamo i specifičnu situaciju. Imao još nekih dodatnih potraživanja od UEFA-e, a ima i ona od nas, tako da je to još na arbitraži", izjavio je Božo Sušec, pomoćnik ravnatelja HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo