ŠOK NA POLJUDU

U SPLITU OVO NISU OČEKIVALI: Policija podigla nove optužnice, i predsjednik Hajduka je u problemima

Zbog brojnih incidenata tijekom utakmice između Hajduka i Rijeke na Poljudu splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje te je podnijela optužni prijedlog protiv pet osoba za koje je utvrđena sumnja u počinjenje prekršaja iz članka 10. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.

“Za jednu osobu je utvrđena sumnja u kršenje čl. 21 Zakona o javnom okupljanju. Nadalje, za pravnu osobu i odgovornu osobu u pravnoj osobi utvrđena je sumnja u kršenje čl. 5. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima“, otkrila je glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić, javlja Dnevnik.hr.

POČELA UHIĆENJA TORCIDAŠA: Pogledajte što je sve policija pronašla


U četvrtak popodne, inače, četvorica navijača koje je splitska policija uhitila i protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju ispitani su na Državnom odvjetništvu i pušteni na slobodu.

Kaom što je ranije objavljeno, tijekom utakmice na sjevernom dijelu tribine navijači su istaknuli ružne poruke, vikali i vrijeđali suparničke navijače, dio tribina prijetio je pripadnicima srpske manjine, a pred sam kraj jedan je navijač (22) sa metalnom šipkom upao na teren i trčao za sucem utakmice zbog čega je splitski klub kažnjen sa 80 tisuća kuna i dvije utakmice igranja bez publike.

Povratak na Net.hr