LEGENDARNI POVRATAK / Trijumf Ivića u Mađarskoj - izdominirao u četiri meča i okitio se s dva svjetska zlata: 'Obećao sam'

Na svjetskom kupu u Mađarskoj nastupilo je više od 3300 boraca iz 50 zemalja svijeta. Zagrebački Armus

16.6.2024.
12:11
VOYO logo

Četiri borbe, četiri pobjede i dva zlata oko vrata - veteran borilaških sportova Ivica Ivić (41) vraća se u Hrvatsku s dvije svjetske medalje sa Hungarian World Cupa.

Neuništivi Ivić uspeo se na tron u jakoj konkurenciji na svjetskom turniru na kojem je nastupilo 3970 natjecatelja iz 381 kluba iz cijelog svijeta. Bio je to festival ovog borilačkog sporta na kojem se sa svojim borcima predstavilo 50 država iz cijeloga svijeta. Težak turnir donio je još slađe pobjede, a iako umoran, Ivić nam se javio i podijelio dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to jako težak turnir s puno natjecatelja. Borio sam se u dvije discipline i u obje osvojio zlato. U prvom meču pobijedio sam Nijemca Weisea Nica, potom predstavnika Irske Oshaughnessyja Colina. Treći meč bio je iznimno težak, borio sam se s Makedoncem Aleksanderom Dimovskim, težak protivnik s oko 30 profesionalnih mečeva iza sebe, on je baš klasa borca u profesionalnim vodama i pobijedio sam ga 3-0. Mogu mu se samo zahvaliti da sjajnom i dobrom meču jer je bilo teško", rekao nam je Ivić.

Image
NEUNIŠTIV /

Usudio se, napao i sad je na vrhu svijeta! Ivica Ivić (40) osvojio je zlato na Svjetskom kupu u kickboxingu

Image
NEUNIŠTIV /

Usudio se, napao i sad je na vrhu svijeta! Ivica Ivić (40) osvojio je zlato na Svjetskom kupu u kickboxingu

U finalu ga je dočekao Finac Pelkonen Lasse koji je stigao bez borbi. Ušao je u meč svjež i pun adrenalina, ali nije daleko dogurao. "Krenuo je agresivno i jako, bio je svjež jer nije imao borbi, a ja sam samo 15-ak minuta prije toga završio meč. Jedva da sam odmorio, a krenula je borba. Izvrtio sam udarce u tijelo i u glavu, igrao sam na boksačku taktiku i gađao gdje je on bio 'šupalj'. U drugoj rundi bio je sporiji, nestalo je agresivnosti i snage, jednostavno sam ga deklasirao", rekao je Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umor se osjeti, ali i veliko zadovoljstvo, naročito zato što lani u Portugalu nije uspio do svjetskog zlata također na svjetskom kupu. Tada mu je u borbi slomljen palac noge te se okitio brončanom medaljom. I nedovoljno za Ivića koji u treninzima nije usporio, inat je ostao te je nastavio s napornim treninzima i za malo više od pola godine od polomljenog palca, donio u Hrvatsku dva nova sportska zlata.

Image
Foto: Privatni album

Zanimljivo je kako je Ivić na ovom svjetskom kupu posljednji put nastupio 2003. godine kada je osvojio broncu. "Vratio sam se nakon 21 godine i uzeo zlato, poseban je to osjećaj", govori nam ponosno Ivić koji dodaje da je obećao svojim ljudima da se u Zagreb neće vratiti ako ne donese zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećanje je ispunio, no ne vraća se iz Mađarske jedini s medaljama. Mlade nade njegova kluba Armus također su pomele konkurenciju jer se u istoj dvorani održavao i Hungarian Opetn Cup na kojem je nastupilo 3970 natjecatelja. Armusovi borci, koje trenira Ivić, ali i trener Ivan Kučić, okitili su se s nekoliko medalja. "Mia Ivić osvojila je zlato i broncu na što sam jako ponosan, a i četiri velike pobjede u četiri meća odnio je i Gabrijel Kerepčić. On se vratio s dva zlata oko vrata. Naš Semir Smajlović izgubio je u finalu od moldavskog protivnika te se okitio srebrnom medaljom, a dvije brončane medalje odnio je i Karlo Žanić. Borili su se i Miguel Ivić te Anton Jelaš koji su pokazali vrhunske borilačke sposobnosti, ali su ovog puta ostali bez medalje", rekao nam je Ivić.

Image
Foto: Privani album

POGLEDAJTE VIDEO Teška divizija udarača u Zagrebu! Bili smo na sparingu prvaka: 'Kad udari, kao da te vlak pogodio!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo