Tipsarević: Roditelji, ne tucite decu!

Pustite decu da budu deca

2.3.2013.
14:13
VOYO logo

Nakon šokantne informacije koja se pojavila u domaćim medijima da deca koja treniraju tenis redovno trpe zlostavljanje roditelja ukoliko izgube na turniru, oglasio se i deveti reket sveta Janko Tipsarević.

- Mnogo godina je prošlo otkako sam kao klinac trenirao tenis i ne mogu da govorim ni iz čijeg iskustva do mog sopstvenog. Roditelji su me maksimalno podržavali, pre svega zato što je bavljenje sportom važno za psihofizički razvoj dece. Otac mi je bio nastavnik fizičkog vaspitanja, a kako sam po prirodi bio nemiran, neumoran i pun energije, imali su još milion dodatnih razloga da podrže moje treninge - kaže za 24 sata Tipsarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovom mišljenju, ona narodna izreka "batina je iz raja izašla" nikako ne stoji.

- Smatram da je važno da se deca bave onim što vole i za šta imaju smisla, jer je to suština. Takođe, mislim da ne treba previše forsirati decu, naročito ne u tako ranom uzrastu. Pogrešno je imati prevelika očekivanja, terati ih da previše treniraju i kažnjavati ih ako im ne ide. Silom se apsolutno ništa ne postiže - kaže Janko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle svega nameće se pitanje kako društvo može da spreči ove pojave. Zakon je po tom pitanju jasan, zabranjen je bilo kakav vid nasilja nad decom, a sportske organizacije bi, opšti je zaključak, morale da imaju jasnije pravilnike i mehanizme kako se treba boriti protiv ovakvih pojava. Janko Tipsarević kaže da je deci danas uskraćeno njihovo osnovno pravo - da budu deca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo