TKO JOŠ VOLI GOLF BEZ TIGERA? / Tigerov skandal sponzore koštao 12 milijardi dolara!

Image

Najveću štetu trpe proizvođač video igrica Electronic Arts, Gatorade, te Nike, a iza njih Gillette i AT&T. Getorade i konzultantska kuća Accenture otkazali su ugovore.

30.12.2009.
16:16
VOYO logo

Seksualni skandali najboljeg igrača golfa, Amerikanca Tigera Woodsa nisu naštetili samo njemu, već i njegovim sponzorima.Prema istraživanju sveučilišta California-Davis, Woodsovi sponzori su izgubili najmanje 12 milijardi dolara od kada je javnost doznala za Woodsove brojne seksualne avanture.

"Pojedini sponzori će možda i godinama trpiti štetu. Od pada vrijednosti dionica, do pada ugleda kompanija," kazao je autor studije Victor Stango.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje je pokazalo kako su najveću štetu trpe tri kompanije i to proizvođač video igrica Electronic Arts, Gatorade, te Nike, a iza njih Gillette i AT&T.

Zbog cijele afere dio Woodsovih sponzora je počeo otkazivati ugovore. Prvo mu je sponzorski ugovor otkazao Gatorade, s kojim je golfer potpisao petogodišnju suradnju za 100 milijuna dolara, a odrađene su samo dvije. Potom je suradnju prekinula i konzultantska kuća Accenture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo