veliko finale / WTA Indian Wells: Swiatek i Sakkari za naslov

Image
Foto: AP Images

Prvi put će jedna grčka predstavnica nastupiti u finalu Indian Wellsa

19.3.2022.
11:53
AP Images
VOYO logo

WTA 1000 turnir u Indian Wellsu dobit će novu pobjednicu jer je Grkinja Maria Sakkari u polufinali svladala braniteljicu naslova Španjolku Paulu Badosu sa 6-2, 4-6, 6-1, a Poljakinja Iga Swiatek je sa 7-6 (6), 6-4 nadigrala Rumunjku Simonu Halep koja je u kalifornijskoj oazi slavila 2015.  

Za Sakkari je ovo tek treća pobjeda u posljednjih 15 nastupa u polufinalima WTA turnira pa ne čudi što je Grkinja zaplakala nakon što se plasirala u svoje drugo ovogodišnje finale, a peto u karijeri.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli život treniram za ovo, za plasman u završne mečeve na turnirima. Ovo mi jako puno znači", izjavila je nakon meča 26-godišnja Grkinja, šesta tenisačica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjeljnoj borbi za naslov čeka ju 20-godišnja Poljakinja Iga Swiatek koja je u dvoboju bivših osvajačica Roland Garrosa svladala 30-godišnju Simonu Halep, tako što je u oba seta hvatala 'break' zaostatka, a u 'tie-breaku' prvog seta spasila je i dvije set-lopte (6-4). U drugom setu je od zaostatka 2-4 s četiri uzastopna gema stigla do svoje 10. uzastopne pobjede, niz koji je započela osvajanjem naslova u Dohi.

"Iskreno, ovo je ludo. Na početku turnira nisam ni pomišljala na ovo, posebno nakon pobjede u Dohi. Već sam premašila svoja očekivanja, tako da sam doista sretna", izjavila je Poljakinja koja će u nedjelju u svom šestom finalu tražiti put prema petom naslovu u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo