JE LI NA POMOLU VELIKI PREOKRET? /

Vodeći australski odvjetnik tvrdi da će Đoković nastupiti na turniru, pojasnio kako je to moguće

Image
Foto: Profimedia

Procurio je i dokument prema kojem su organizatori napravili veliki propust

7.1.2022.
12:07
Profimedia
VOYO logo

I dok Novak Đoković čeka odluku o svojoj sudbini, traju prosvjedi ispred Hotela Park u Melbourneu gdje je smješten. Kao što je poznato, deveterostrukom pobjedniku Australian Opena, koji je na ovogodišnjem turniru mogao sudjelovati u borbi za rekordni 21. Grand Slam naslov, poništena je australska viza jer nije imao dokaz o cijepljenju protiv covida-19 ili vjerodostojno medicinsko izuzeće od cijepljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokovićevi odvjetnici vode pred lokalnim sudom postupak za poništenje odluke koja, bude li potvrđena, za 33-godišnjeg srpskog tenisača znači deportaciju iz Australije. A da bi taj postupak mogao završiti u tenisačevu korist uvjeren je cijenjeni australski odvjetnik Justin Quill.

Dok traje proces može igrati?

"Ne očekujem ništa drugo nego da Novak dobije ovaj slučaj, ali bit će potrebno više vremena. Očekujem da će sudac u ponedjeljak izdati privremenu zabranu, zaustaviti deportaciju, te će onda krenuti saslušavanje slučaja. Kolo pravde se ne okreće tako brzo, a za to vrijeme bi Australian Open trebao i početi i završiti. Slučaj bi pred sucem mogao biti tjednima i mjesecima. Jasno je da će se Đokovićevi odvjetnici pokušati suprotstaviti deportaciji iz zemlje i da je sruše pred zakonom, ali to je spor proces za koji treba vremena", izjavio je Quill za Herald Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju se oglasila i ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews.

"Gospodin Đoković nije zatočen u Australiji, on je slobodan otići u bilo koje vrijeme, a granične snage će to olakšati", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, stigla je i vijest da je Teniski savez Australije navodno napravio ogroman propust u dokumentu za medicinsko izuzeće. On je tenisačima dostavljen 7. prosinca te u njemu stoji da svi koji su preboljeli covid-19 u posljednjih šest mjeseci, tj. nakon 31. srpnja 2021., mogu dobiti medicinsko izuzeće, što nije bilo točno jer je australska federalna vlada mjesec dana ranije obavijestila Savez da ljudi koji prilože samo potvrdu o preboljenju neće moći putovati kroz zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo