Tužne vijesti / U 41. godini života preminuo Kristijan Schneider, trener koji je izgradio neke od najboljih hrvatskih tenisača

Image
Foto: Pixsell

Prije dvije godine mu je otkriven rak debelog crijeva, a nakon teške operacije otklonjeno mu je cijelo zahvaćeno područje.

26.4.2022.
9:17
Pixsell
VOYO logo

Kristijan Schneider, jedan od najpoznatnijih hrvatskih teniskih trenera, preminuo je u 41. godini života nakon bitke s rakom debelog crijeva i trbuha. 

On je u siječnju zajedno s Petrom Marčinko otputovao u Melbourne na Australian Open, kojega je ova hrvatska čudesna hrvatska tenisačica osvojila u juniorskoj konkurenciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužna vijest za tenisku obitelj: nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider. Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti," stoji u priopćenju hrvatskog teniskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović... Nažalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Obitelji ovim putem izražavamo najdublju sućut."

Prije dvije godine mu je otkriven rak debelog crijeva, a nakon teške operacije otklonjeno mu je cijelo zahvaćeno područje. Šest mjeseci poslije, tijekom Australian Opena, ponovno je osjetio jake bolove u trbuhu nakon čega mu je otkriven rak koji se nije mogao ukloniti operacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo