TOME SE NI SAM NIJE NADAO: / Najbolji hrvatski tenisač ima priliku zaključiti sezonu na senzacionalan način

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

Prvi hrvatski reket Marin Čilić pomalo se neočekivano našao u prilici da osigura nastup na ATP World Tours Finalsu, završnom turniru osmorice najboljih svjetskih tenisača koji će se od 13.

28.10.2016.
11:41
AFP, ANDREJ ISAKOVIC
VOYO logo

Čilić je uoči ovotjednih turnira bio tek na 11. mjestu u utrci za London, ali je realno deseti jer je Rafael Nadal, koji je ispred njega, otkazao sve nastupe do kraja godine. No, rana ispadanja Dominica Thiema, Davida Goffina i Tomaša Berdycha u Beču i Baselu naglo su otvorili Čiliću priliku za uzlet.

Rast u drugoj polovici sezone

Marin je i dalje u igri u Baselu, večeras ga očekuje četvrtfinale protiv Marcela Granollersa, a dogura li do finala, mogao bi preskočiti Goffina i Berdycha i naći se u krugu osmorice koji drže 'kartu' za London. Dakako, sljedeći tjedan je još na rasporedu ATP Masters 1000 turnir u Parizu nakon kojeg će sve biti jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"London je još uvijek glavni cilj sezone. U prvim sam mjesecima imao problema s koljenom i nisam igrao dobro, ali sam u drugoj polovici sezone podigao razinu. Nadam se da ću nastaviti igrati dobar tenis i ostati u formi. Bit će zanimljiva utrka za London", prokomentirao je Čilić novinarima u Baselu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta zbog Davis Cupa

Naš se tenisač požalio i što se ove sezone ne dijele bodovi za Davis Cup. Hrvatska je u finalu, Marin je ostvario dosta pobjeda na tom putu, i bio bi u znatno boljoj poziciji da nije ukinuto bodovanje. Andy Murray je, primjerice, lani dobio 275 bodova za pobjede u Davis Cupu.

Image
HRVATI NASMIJALI CIJELI SVIJET: /

Čilić, Ćorić i ostali pokazali kako će proslaviti osvajanje Davis Cupa

Image
HRVATI NASMIJALI CIJELI SVIJET: /

Čilić, Ćorić i ostali pokazali kako će proslaviti osvajanje Davis Cupa

"Apsolutno bih bio u boljoj poziciji jer sam donio Hrvatskoj dosta pobjeda. Šteta, ali ne mogu napraviti ništa", zaključio je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo