IMA NADE / Što je sad ovo? Novak Đoković ipak bi mogao nastupiti na Australian Openu, iako nije cijepljen. Evo i zašto

Image
Foto: Profimedia

Đokoviću je bilo ukinuto pravi ulaska u Australiju sljedeće tri godine

12.7.2022.
8:23
Profimedia
VOYO logo

Srpski tenisač i aktualni osvajač Wimbledona, Novak Đoković, spektakularno je dočekan u Beogradu nakon što je osvojio svoj 21. grand Slam u karijeri. No, Đoković je odmah nakon dočeka izrazio želju da igra na Australian Openu, prvom Grand Slamu u sezoni, s kojeg su ga ove godine izbacili i utamničili jer se nije cijepio protiv koronavirusa, odnosno zato što je bio prijetnja za zdravlje i javno dobro stanovnika Australije.

Đokoviću je bilo ukinuto pravi ulaska u Australiju sljedeće tri godine, kako zbog necjepljenja, tako vjerojatno i zbog stavova prema cijepljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sada stoje stvari, ne mogu u Australiju i Sjedinjene Američke Države, no nadam se dobrim vijestima. Vjerujem da će se situacija oko Australian Opena promijeniti. Za US Open nema puno vremena, ali nada umire posljednja. Volio bih igrati u SAD-u i Australiji, no ne budem li mogao, to neće biti kraj svijeta", rekao je Đoković nakon dočeka.

Image
Foto: Amir Hamzagic/PIXSELL
Image
Foto: Amir Hamzagic/PIXSELL

Ipak će igrati?

Međutim, postoji mogućnost da Đoković sljedeće godine ipak zaigra na Australian Openu. Kako piše Daily Mail, Đokoviću bi mogla biti skinuta zabrana ulaska u Australiju. Vlada novog australskog premijera Anthonyja Albanesea, malo drugačije gleda na Đokovića i njegov slučaj. Premijer voli tenis i aktivno ga igra i svakako želi na svom turniru jednog od najboljih igrača svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je u dobrim odnosima s Australskim teniskim savezom i planira iskoristiti svoj utjecaj kako bi omogućio Đokoviću da igra na Australian Openu, pišu tako Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo