tradicionalni izbor / Serena Williams i Novak Đoković svjetski prvaci za 2015.

Image
Foto: Thomas Lovelock/Press Association/PIXSELL

Najboljoj svjetskoj tenisačici ovo je šesti put da je proglašena najboljom, dok je Đoković po peti puta postao dobitnikom ovog priznanja

22.12.2015.
13:08
Thomas Lovelock/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

U svom tradicionalnom godišnjem izboru Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila je u utorak Amerikanku Serenu Williams i Srbina Novaka Đokovića svjetskim prvacima za 2015. godinu.

Najboljoj svjetskoj tenisačici ovo je šesti put da je proglašena najboljom, dok je Đoković po peti puta postao dobitnikom ovog priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji ženskih parova svjetske su prvakinje Švicarka Martina Hingis i Indijka Sania Mirza, a među tenisačima to su priznanje po prvi put u karijeri zaslužili Nizozemac Jean-Julien Rojer i Rumunj Horia Tecau. Zanimljivo, Hingis je ponovno proglašena svjetskom prvakinjom nakon 15 godina. Posljednje priznanje ITF-a dobila je 2000. godine, ali u pojedinačnoj konkurenciji.

Mađarica Dalma Galfi i Amerikanac Taylor Fritz su ITF-ovi svjetski prvaci u juniorskoj konkurenciji, a Nizozemka Jiske Griffioen i Japanac Shingo Kunieda primili su priznanje u konkurenciji tenisača u kolicima.

Već prema tradiciji, dobitnicima će priznanja biti uručena 31. svibnja 2016. godine na gala večeri u Parizu, tijekom održavanja turnira u Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo