SENZACIONALAN USPJEH: / Mate Pavić u paru s Njemicom Siegemund osvojio US Open!

Image
Foto: AFP, Alex Goodlett

Hrvatski tenisač Mate Pavić (23) osvojio je US Open u mješovitom paru s Njemicom Laurom Siegemund.

9.9.2016.
19:59
AFP, Alex Goodlett
VOYO logo

Kombinacija Pavić - Siegemund pobijedila je u finalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone američki dvojaca Coco Vandeweghe - Rajeev Ram 6:4, 6:4. Hrvat i Nijemica bili su uvjerljivi na svom servisu, a nakon toga pri kraju seta oduzeli prednost početnog servisa. Pri rezultatu 5:4 iskoristili su drugu set loptu i poveli s 1-0 u setovima nakon 55 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKI TENISAČ U FINALU US OPENA: Mate Pavić stigao do senzacionalnog uspjeha

Hrvatsko - njemačka kombinacija odlično otvorila drugi set

Pavić i Siegemund odlično su otvorili drugi set brejknuvši Amerikance već na samom početku, ali već u idućem gemu nisu uspjeli iskoristiti dvije lopte za gem i Vandeweghe i Ram su preokrenuli na 2:1, te vratili drugi set u egal. No, nisu uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić i Siegemund nastavili su držati inicijativu i uskoro dobili novu priliku za break. Pri rezultatu 30:40 osvojili su ključan bod i otišli na 4:3. Do završetka dvoboja zadržali su svoj servis i slavili s 6:4, 6:4.

Image
Foto: AFP, Alex Goodlett

Osmi Hrvat s naslovom Grand Slam pobjednika

Pavić je tako postao tek osmi hrvatski predstavnik koji se može podičiti naslovom grand slam pobjednika, a prije njega je to uspjelo Goranu Ivaniševiću, Marinu Čiliću i Ivi Majoli u pojedinačnoj, te Ivanu Dodigu, Mirjani Lučić, Nikoli Piliću i Dragutinu Mitiću u parovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti naslov u paru u karijeri

Hrvatu je to šesti naslov u paru u karijeri, prvi kod mješovitih parova, dok je preostalih pet osvojio sa svojim stalnim partnerom Novozelanđaninom Michaelom Venusom. Ove godine su Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza poraženi u finalu mješovitih parova na Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo