ROLAND GARROS IM JE POSLJEDNJI ZAJEDNIČKI TURNIR: / Hrvat i Austrijanac iznenada prekinuli trofejnu suradnju

Image
Foto: Profimedia

Lani su u Londonu na ATP Finalsu dobili nagradu za najbolji par godine što su zaslužili ponajviše osvajanjem Australian Opena

29.5.2019.
10:22
Profimedia
VOYO logo

Roland Garros, na kojemu su lani igrali finale, posljednji je zajednički turnir Mati Paviću i Oliveru Marachu. Splićanin i Austrijanac završit će svoju trofejnu suradnju nakon Pariza, malo više od dvije godine nakon što se "sparili" u Miamiju 2017. godine.

"Dosta smo već igrali zajedno i malo smo se zasitili jedan drugoga", rekao je Pavić za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da im ove godine baš i nije išlo do prošlog tjedna kada su osvojili Ženevu, sigurno je i to bio uteg u odluci premda je sve inicirao jedan treći "lik". Naime, Pavića je za suradnju kontaktirao Bruno Soares.

Od trave

"Kad me nazvao, ostao sam iznenađen, objasnio mi je što se događa s njim i Jamiejem Murraajem te me pitao želim li igrati s njim. Zatražio sam nekoliko dana kako bih razmislio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Soares je, poput Maracha, u poznim godinama (37) i već je dugo jedan od najboljih igrača na svijetu u parovima. On i Murray 2016. su bili najbolji na svijetu, a osvojili su dva Grand Slama. Na ovom, posljednjem zajedničkom, već su završili nastup.

"Nije to bio šok. Poštujem Jamiejevu odluku i ne shvaćam je osobno. To je naš posao, ako nisi sretan s nečim, moraš nešto mijenjati", objasnio je vlasnik 30 titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Pavić i Marach dodirnuli su teniski vrh, lani su u Londonu na ATP Finalsu dobili nagradu za najbolji par godine što su zaslužili ponajviše osvajanjem Australian Opena, njihovom jedinom Grand Slam titulom. Pavić je bio u jednom trenutku i najbolji na svijetu te prvi Hrvat s tom titulom, a sa Soaresom bi trebao debitirati od travnate sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo