'I JA SAM BILA ZLOSTAVLJANA' / Rođena Osječanka o slučaju premlaćivanja 14-godišnje tenisačice koji je zgrozio svijet: 'Mučno mi je, povratila sam. Drago mi je da je ovo čudovište uhvaćeno'

Image
Foto: Screenshot

Jelena Dokić putem svog Instagram profila komentirala zlostavljanje u Beogradu na teniskom terenu

1.11.2022.
18:12
Screenshot
VOYO logo

Bivša australsko-srpska tenisačica, inače rođena Osječanka Jelena Dokić, koja se godinama borila s depresijom, na svom je Instagram profilu komentirala slučaj koji je zgrozio regiju. Naime, prizori s jednog beogradskog teniskog terena gdje otac brutalno mlati svoju kćerku ovih su dana šokirali javnost.

Image
OPORAVILA SE /

Jelena Dokić stigla u Hrvatsku nakon što je priznala da se htjela ubiti, poslala je snažnu poruku s naše obale

Image
OPORAVILA SE /

Jelena Dokić stigla u Hrvatsku nakon što je priznala da se htjela ubiti, poslala je snažnu poruku s naše obale

Otac djevojku udarao nogom u trbuh

Nesretnu djevojku je otac udarao nogom u trbuh, zatim šakom u glavu, a nasilje nije prestalo čak ni je kad je djevojka sjela na klupu. Istraga je pokazala da se radi o kineskim državljanima koji su na privremenome boravku u Beogradu, a tamošnja policija uhitila je nasilnog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena Dokić nedavno je na Instagramu objavila kako je u travnju bila na rubu suicida te da se željela baciti sa zgrade, komentirala je ovaj slučaj jer je i ona proživljavala svakodnevne traume od oca nasilnika. Upravo zbog svog iskustva, osvrnula se i na spomenuti slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zamislite samo što se događa iza zatvorenih vrata?'

"Provjereno vam ovo pišem. Muka mi je, povratila sam i srce mi se slama nakon što sam ovo vidjela. Mislite da je ovo brutalno? Ali, to je normalan dan za mnoge od nas koji smo bili ili jesmo zlostavljani, posebno kao djeca. Udaranje, čupanje za uši, pljuvanje u lice, bacanje na tlo, udaranje rukama i nogama. Samo još jedan dan za nas, a to uključuje i ovu 14-godišnju djevojčicu. Zamislite što se događa iza zatvorenih vrata. Još je gore. Upravo sam zato o tome govorila i pisala. Uvijek sam govorila da nisam prva ili zadnja koja je prošla kroz ovo, ali moje pitanje sada je jesu li se stvari promijenile u načinu na koji se naš sport i društvo nose s ovim?", stoji u pisanju Jelene Dokić koja još navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mediji moraju učiniti više'

"Drago mi je da je ovo čudovište uhvaćeno na videu, ali ljudi ovo gledaju i ne poduzimaju ništa dok je nije počeo udarati nogom o pod. Također, mediji moraju učiniti više. Razgovarajte o ovome više. Naš sport i igrači, posebno oni koji imaju veliku platformu, moraju podići svijest o tome. I klubovi, savezi, upravna tijela moraju odraditi svoj dio posla. Tu sada moraju pojačati. Pitanje je radi li se dovoljno čak i samo na podizanju svijesti o tome. Svi novinari diljem svijeta i svi vi na svojim Twitter profilima koji volite sve priče i tračeve, što kažete na ovo?
Igraju li neki igrači Grand slam ili ne ili se međusobno zabavljaju? Koga briga. Što je s ovom jadnom djevojkom.
Tko će o njoj pisati i štititi je? Reći ću vam iz osobnog iskustva. Nitko."

'Zauvijek će biti traumatizirana'

Jelena Dokić završila je svoje obraćanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo se nadam da će ovaj put netko pomoći jer je preplašena i slomljena i zauvijek će biti traumatizirana.
Hajde svi, mediji, društveni mediji, igrači, bivši igrači, novinari….molim vas podijelite ovo, razgovarajte o ovome, objavite, ponovno objavite. Teško je gledati? Da, ali ne zaboravite da je stvarnost onoga što se događa iza zatvorenih vrata još brutalnija. Jer, ne zaboravite da ne prežive svi ovo i životi su izgubljeni zbog ovakvog ponašanja o kojem ne govorimo dovoljno. Neki ne prežive, neki budu ubijeni, a neki si oduzmu život. Jednostavno ne čujete o tome. Stoga je vrijeme da se oko svega toga digne malo buka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala traumatičan odnos s ocem

Jelena Dokić je karijeru završila 2014. godine. Osvojila je šest titula, igrala je finale Roland Garrosa 2002. godine i tada je bila četvrta igračica svijeta. No, ti su sportski uspjesi ipak ostali u drugom planu jer je Jelena ipak poznatija po svojem traumatičnom odnosu s ocem Damirom koji ju je tukao i zbog kojega si je skoro oduzela život. Nedavno je pak poslije 19 godina prekinula s dečkom Tinom, Hrvatom zbog kojeg ju je otac žestoko napadao i branio joj tu vezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar primjer toga što joj je otac znao raditi je i scena od prije dvadesetak godina. Dokić je tada u polufinalu Wimbledona izgubila od Lindsay Davenport što joj je bio jedan od najvećih uspjeha u karijeri, a umjesto da se raduje, njoj je taj poraz pao izrazito teško prvenstveno zbog reakcije njezinog oca Damira, koji joj je bio trener. Neposredno poslije tog meča njezin otac je napustio teren bez izgovorene riječi, a kad je došla do njega brutalno ju je izvrijeđao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena je nakon završetka igračke karijere 2014. godine, uz borbu s depresijom, vodila i bitku protiv kilograma. 2018. godine je došla do 120 kilograma, a u listopadu 2019. se odlučila pokrenuti pa je u samo godinu dana uz redovite treninge i posebnu prehranu uspjela smršaviti čak 45 kilograma.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo