OPORAVILA SE / Jelena Dokić stigla u Hrvatsku nakon što je priznala da se htjela ubiti, poslala je snažnu poruku s naše obale

Image
Foto: Jelena dokić/Instagram

Jelena Dokić prije manje od dva mjeseca priznala je da si je skoro oduzela život

4.8.2022.
16:51
Jelena dokić/Instagram
VOYO logo

Australsko-srpska tenisačica rođena u Osijeku, Jelena Dokić, šokirala je javnost prije otprilike dva mjeseca priznanjem da si je skoro oduzela život skokom s 26. kata.

Image
DOBILA JE STRUČNU POMOĆ /

Hrabra Jelena Dokić objavila: '28. travnja htjela sam skočiti sa 26. kata. Nikada neću zaboraviti taj dan...'

Image
DOBILA JE STRUČNU POMOĆ /

Hrabra Jelena Dokić objavila: '28. travnja htjela sam skočiti sa 26. kata. Nikada neću zaboraviti taj dan...'

"Htjela sam skočiti s 26. kata i oduzeti si život. Nikada neću zaboraviti taj dan. Sve je mutno. Sve je mračno. Bez tona, bez slike, ništa mi nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Posljednjih šest mjeseci je bilo teško. Stalno sam plakala, svugdje i uvijek. Na poslu sam se skrivala u kupaonicu kako bi brisala suze da me nitko ne bi vidio, neprestano sam plakala kući u moja četiri zida. Bilo je nepodnošljivo. Konstantni osjećaj tuge i bola jednostavno nisu odlazili i život mi je bio razlomljen, rasturen", napisala je na početku i zaključila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobila sam stručnu pomoć koja mi je spasila život. Ovo nije lako napisati, ali sam uvijek bila otvorena, iskrena i ranjiva i duboko vjerujem u moć dijeljenja priča s drugima. One nam mogu pomoći da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima. Pišem ovo jer znam da nisam jedina koja se bori. Samo znaj da nisi sam. Neću reći da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka", poručila je.

Jelena se oporavila i sada je, kako je priznala, počela uživati u životu i trenutno se nalazi na odmoru na hrvatskoj obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bez šminke, samo krema za sunčanje, sol u kosi i šešir na glavi pored mora. Kako male stvari u životu i one koje ponekad uzimamo zdravo za gotovo, ustvari mogu nam mogu donijeti veliki užitak. Neka vam život bude posvećen sreći. Uživajte u jutarnjoj kavi, gledajte izlazak i zalazak sunca. Provodite vrijeme u prirodi. Budite ljubazni, javljajte se ljudima s osmijehom. Nađite razlog za osmijeh svaki dan, to može biti i običan sunčan dan, pet minuta za sebe, kava s prijateljem, šetnja plažom ili u parku", napisala je Jelena Dokić uz fotografiju na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je karijeru završila 2014. godine. Osvojila je šest titula, igrala je finale Roland Garrosa 2002. godine i tada je bila četvrta igračica svijeta. No, ti su sportski uspjesi ipak ostali u drugom planu jer je Jelena ipak poznatija po svojem traumatičnom odnosu s ocem Damirom koji ju je tukao i zbog kojega si je skoro oduzela život. Nedavno je pak poslije 19 godina prekinula s dečkom Tinom, Hrvatom zbog kojeg ju je otac žestoko napadao i branio joj tu vezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar primjer toga što joj je otac znao raditi je i scena od prije dvadesetak godina. Dokić je tada u polufinalu Wimbledona izgubila od Lindsay Davenport što joj je bio jedan od najvećih uspjeha u karijeri, a umjesto da se raduje, njoj je taj poraz pao izrazito teško prvenstveno zbog reakcije njezinog oca Damira, koji joj je bio trener. Neposredno poslije tog meča njezin otac je napustio teren bez izgovorene riječi, a kad je došla do njega brutalno ju je izvrijeđao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena je nakon završetka igračke karijere 2014. godine, uz borbu s depresijom, vodila i bitku protiv kilograma. 2018. godine je došla do 120 kilograma, a u listopadu 2019. se odlučila pokrenuti pa je u samo godinu dana uz redovite treninge i posebnu prehranu uspjela smršaviti čak 45 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo