ŽIVOTNA DRAMA SLAVNOG ŠPANJOLCA / Rafael Nadal prekinuo šutnju i progovorio o svojoj misterioznoj bolesti: 'Ne postoji lijek. Stalno osjećam bolove'

Image
Foto: Profimedia

Rafael Nadal već se godinama bori s rijetkim sindromom

6.5.2022.
13:14
Profimedia
VOYO logo

U meču prepunom preokreta koji je trajao više od tri sata, španjolski tenisač Rafael Nadal (ATP - 4.) spasio je četiri meč-lopte protiv Belgijca Davida Goffina (ATP - 60.) i pobjedom 6-3, 5-7, 7-6 (9) izborio mjesto u četvrtfinalu. Peterostruki madridski pobjednik za polufinale će se boriti s 19-godišnjom zvijezdo mu usponu Carlosom Alcarazom. A uoči tg meča Nadal je progovorio o svojim zdravstvenim problemima. Naime, tijekom meča s Goffinom mogle su se vidjeti njegove bolne grimase na lice, a i pomelo je šepao.

Image
PREZGODNA JE /

Đoković u društvu španjolske ljepotice pratio Realov preokret, pogledajte tko je još bio u loži

Image
PREZGODNA JE /

Đoković u društvu španjolske ljepotice pratio Realov preokret, pogledajte tko je još bio u loži

"Ne brinite, kad biste me gledali svakog dana, ne biste bili zabrinuti jer i inače puno šepam. Uvijek osjećam bolove u stopalu, posebno poslije igranja trosatnog meča ili dugog treninga. Tako da je normalno da hodam malo lošije", kazao je osvajač 21 Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam kroničnu ozljedu stopala za koju nema lijeka. To je dio mog života i negativna strana kad ne mogu brzo završiti meč", dodao je.

Image
Foto: Profimedia

"Na neki način je i dobro kad igram duge mečeve, jer poslije duge pauze, mom stopalu je potrebno puno više vremena da bi steklo čvrstinu za natjecanje. Međutim, svjestan sam i onoga što me čeka sutra, jer se budim s više problema i to moram prihvatiti i suočiti se s time", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko 15 godina borbe

Španjolac je prvi put bol u stopalu osjetio 2005. godine, kad je ustanovljeno da boluje od rijetke bolesti Müller-Weissovog sindroma, čija ga je dijagnoza gotovo natjerala da napusti profesionalni tenis i koji je ovih godina zahvatio druge dijelove njegova tijela.

Ova bolest se teško otkriva dok je u ranoj fazi. liječnici postanu sigurni da se radi o njoj tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem dijelu stopala, ti dijelovi natiču, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do koljena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, što će biti stariji, Španjolac će imati sve više problema s ovom bolešću jer simptomi najviše pokazuju u kasnijoj životnoj dobi. Njegovo kretanje na terenu bit će sve sporije i teže kako vrijeme prolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo