PUN SAMOPOUZDANJA: / Ćorić došao do važne pobjede na poznatom turniru

Image
Foto: AFP, DON EMMERT

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić prošao je prvo kolo velikog turnira u Indian Wellsu pobijedivši Francuza Lucasa Pouillea s 6-2, 7-5.

10.3.2016.
21:48
AFP, DON EMMERT
VOYO logo

Ćorić je 87. tenisača svijeta pobijedio u dva seta i najavio da mu je trijumf u Davis Cupu u Liegeu, kada je Hrvatskoj u zadnjem dvoboju donio pobjednički bod protiv Belgije, unio veliku dozu samopouzdanja. Nakon što je glatko, s dva oduzimanja servisa, dobio prvi set, Ćorić je i u drugom napravio "break" i vodio s 4-3 uz servis, te je mogao i ranije do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pouille vraća servis i izjednačava na 4-4, da bi Borna kod 5-5 opet oduzeo servis Francuzu i s drugom meč-loptom okončao meč.

U 2. kolu Ćorić ide na 29. nositelja Brazilca Tomasza Beluccija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić ispala

U međuvremenu, hrvatska tenisačica DonnaVekić oprostila se od WTA turnira u Indian Wellsu porazom u 1. kolu od Bugarke Cvetane Pironkove s 2-6, 5-7.

Vekić je kroz kvalifikacije izborila glavni turnir, no zapela je na prvoj prepreci, 105. igračici svijeta koja je 11 mjesta lošije plasirana od nje. Osječanka je dobro počela dvoboj "breakom" u prvom gemu, povela s 2-0, a potom je izgubila čak sedam gemova u nizu. U drugom setu je nadoknadila 3-5 u trenutku kada je Bugarka servirala za meč, ali je samo malo odgodila kraj jer je u 12. gemu izgubila po šesti puta svoj servis u meču i oprostila se od Indian

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo