POTVRĐENE NOVOSTI U WIMBLEDONU: / Ove godine podijelit će se novaca kao nikada do sada, a uvedeno je i novo pravilo

Image
Foto: AFP

Odlučujući set više se neće na dva razlike

30.4.2019.
15:22
AFP
VOYO logo

Nagradni fond ovogodišnjeg teniskog turnira u Wimbledonu iznosit će 38 milijuna funti, što je povećanje od 11,8 posto u odnosu na prošlu godinu, objavio je u utorak All England Club. Wimbledonski pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će glavnu nagradu u iznosu od 2,35 milijuna funti, što je za 100.000 funti više u odnosu na 2018.

Dva natkrivena stadiona

Značajno su povećane i nagrade za one koji će završiti nastup u ranijoj fazi turnira. Nagrade za poražene u prva tri kola uvećane su za 10 posto, a oni tenisačice i tenisači koji ne uspiju ostvariti plasman u 2. kolo iz Wimbledona će otići bogatiji za 45.000 funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Germany's Angelique Kerber poses with the winner's trophy, the Venus Rosewater Dish, after her women's singles final victory over US player Serena Williams on the twelfth day of the 2018 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 14, 2018. Kerber won the match 6-3, 6-3. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Od ove godine Wimbledon će se moći pohvaliti sa dva natkrivena stadiona, jer će i teren 'broj 1' imati pomični krov pa će se u slučaju kiše i na njemu moći igrati.

Novost u pravilima bit će odlučujući 'tie-break' koji će biti igran pri rezultatu 12-12 u odlučujućem setu natjecanja u svim konkurencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo