PONASANJE KOJE JE ZGROZILO SRBIJU: 'U redu je da meni vicete Vucicu pederu'

Srpski premijer Aleksandar Vucic osvrnuo se na vrijedanje najboljeg tenisaca svijeta Novaka Dokovica, kojeg su navijaci Partizana pocastili ruznim rijecima.

Novak Dokovic prisustvovao je kosarkaskoj utakmici 23. kola ABA lige izmedu Partizana i Crvene Zvezde u beogradskom Pioniru i dozivio salve uvreda. Naime, Dokovic je poznat kao navijac Zvezde. Stoga su ga Grobari pocastili s ruznim rijecima, skandiravsi mu:

“Plati porez, pi*ko ciganska!”

Ponasanje beogradskih navijaca osudio je srpski premier Aleksandar Vucic, kazavsi kako je “sramota da najbolji tenisac svijeta dozivljava uvrede na utakmici od strane navijaca Partizana”.

“On je legenda Srbije ili ce biti legenda. Sramota je sto Srbi vrijedaju Dokovica po navijackoj osnovi. U redu je da meni vicete ‘Vucicu, pederu’, ali da to vicete Dokovicu, to je bezobrazluk najgore vrste“, jasan je srpski premijer, prenosi B92.

Takoder, prvi covjek Srbije prokomentirao je i situaciju oko malverzacije s kartama za Davis Cup. Mnogi ljubitelji tenisa u Srbiji ostali su bez prilike da nabave karte. Da stvar bude bolja ili, bolje receno sumnjivija, sve su karte za susret izmedu Srbije i Hrvatske u Kraljevu 6. i 8. ozujka prakticki rasprodane prije pustanja u slobodnu prodaju koja je, pak, trajala svega par minuta.

Nebojsa Stefanovic ce izaci i sa tim, ali uslo je 3.500 ljudi. Nadlezni organi rade taj posao”.

Povratak na Net.hr