Pogledajte kakav je incident izazvala Serena!

Prije dvije godine Serena Williams izrežirala je nezapamćen incident u polufinalnom porazu na US Openu. Vrlo sličan ispad ponovila je u nedjeljnom finalnom meču na istom mjestu.

12.9.2011.
12:20
VOYO logo

Sve se odigralo u prvom gemu drugog seta finala US Opena sa Samanthom Stosur. Pri rezultatu 30:40, nakon što je 6:2 uvjerljivo izgubila prvi set, Amerikanka je pobjednički zaurlala poslije forhenda za koji je pretpostavila da je neobranjiv, premda je Stosur bila u pokušaju hvatanja teško uhvatljive loptice.

Osim što ju je Amerikankin urlik pri tome svakako mogao omesti, izravno je narušio pravila teniske igre. Glavna sutkinja Eva Asderaki ispravno je presudila poen u korist Australke zbog Serenina verbalnog ometanja prije svršetka poena. Dobiveni poen Stosur je bio dovoljan za vodstvo 1:0 u drugom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubivši sasvim kontrolu, Serena je počela verbalnu tiradu spram sutkinje. Bilo je, kao i prije dvije godine, neugodnih uvreda i prijetnji.

"Niste li vi osoba koja me sj***** prošli put ovdje? Da, to ste vi", rekla je Williams Asderak zamijenivši je za Louise Engzell, sutkinju u polufinalnom dvoboju protiv Kim Clijsters pretprošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekršila sam pravilo zato što sam izrazila samu sebe, zato što sam bila ja?! Koliko znam, u Americi smo. Zar ćete me kazniti zato što ću ispiti gutljaj vode? Znate što, nemojte me niti pogledati. Kažem vam, nemojte čak niti pogledati prema meni. Kad me vidite u hodniku, krenite drugom stranom. Izgubili ste kontrolu, totalno ste izgubili kontrolu. Vi ste mrziteljica, ružni ste iznutra. Kakva bi mi osoba mogla ovako nešto napraviti?!", izgovorila je bijesna 13-trostruka Grand Slam pobjednica zapanjenoj, ali smirenoj sutkinji, koja je napad stoički podnijela.

Daleko je zapanjenija s druge strane ostala ni kriva ni dužna Stosur, pogotovo zato jer je publika glasno odobravala Amerikankin verbalni napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to najglasnija neugodna reakcija iz publike koju sam ikad doživjela. Taj me nelagodni osjećaj sasvim obuzeo. Srećom pa je sve prošlo s prvim sljedećim udarcem", kazala je Australka.

Serena je reagirala pozitivno na terenu nakon incidenta. Jedini je put u meču breaknula suparnicu u finalu, te potom povela 2:1. Australka je seriju zaustavila izjednačivši na 2:2, a sljedeći dobiven Serenin gem bio je posljednji koji je osvojila u meču. Na kraju je Williams odbila pozdraviti sutkinju. Priznala je ipak da je Stosur bila bolja iskreno joj čestitavši. Ponovila je to više puta u izjavama nakon meča odbijajući pritom razgovarati o incidentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam umornija no što sam mislila. No, želim reći da je Sam ovo zaslužila. Igrala je fantastično. Igrala je onako kako treba igrati osvajačica Grand Slam turnira. Ja sam željela pobjedu zbog desete obljetnice 11. rujna. Nažalost, nije ispalo kako sam planirala."

Vezani članci:

arti-201109110026006 arti-201106240125006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo