JAVIO SE KOLEGA / Javio se prvi tenisač nakon Novakova intervjua: 'Spreman je staviti na stranu činjenicu da je najbolji ikada'

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković napokon se oglasio i pričao o situaciji u Australiji. Đoković je u velikom intervjuu za BBC istaknuo da ga se ne bi trebalo povezivati s antivakserskim pokretom, ali da se bori za pravo pojedinca na izbor.

16.2.2022.
10:26
Profimedia
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta, Novak Đoković, napokon se oglasio po pitanju situacije koju je prolazio u Australiji. U velikom intervjuu za BBC pričao je o svemu što se dogodilo.

Otkrio je što ga je najviše povrijedilo, je li pratio finale Australian Opena i planira li se cijepiti. Novak i njegovi stavovi i dalje su tema broj jedan u svijetu sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'POGRIJEŠIO SAM' /

Đoković o drami koju je proživio u Australiji i zbog čega se kaje: 'Volio bih da mogu vratiti vrijeme i to ispraviti'

Image
'POGRIJEŠIO SAM' /

Đoković o drami koju je proživio u Australiji i zbog čega se kaje: 'Volio bih da mogu vratiti vrijeme i to ispraviti'

Đoković je bio potjeran iz Australije te nije nastupao na Australian Openu. I dalje je upitno na kojim turnirima će moći nastupati ako se ne cijepi. Naravno, njegove izjave i odluke sada komentiraju mnogi ljudi iz svijeta sporta, a sada se javio i prvi tenisač nakon Đokovićeva intervjua.

Francuz je oduševljen

Đoković je u intervjuu za BBC istaknuo da ga se ne bi trebalo povezivati s antivakserskim pokretom, ali da se bori za pravo pojedinca na izbor. A čini se da slično razmišlja i njegov kolega iz Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pierre-Hugues Herbert je za L'Equipe pričao o Đokoviću, njegovoj situaciji u Australiji, ali i intervjuu koji je srpski tenisač dao za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sloboda je jača od tenisa i svega ostalog. Moram priznati da sam se pronašao u intervjuu koji je dao. Imam veliko poštovanje za njegove stavove. Ima svoja uvjerenja, zaslužuje poštovanje", rekao je Herbert.

"Đoković je u stanju staviti na stranu činjenicu da je on najbolji svih vremena, toliko vjeruje u svoje stavove", rekao je Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što dalje?

Podsjetimo, Đoković je iz Australije deportiran u siječnju nakon što mu je tamošnja vlada ukinula vizu. Prvotna odluka Suda u Melbourneu bila je da ponište odluku vlade, ali je australski ministar za imigracije odlučio uskratiti vizu srpskom tenisaču. Smatrali su da bi "Đokovićevo prisustvo moglo pokrenuti građanske nemire i negativno raspoloženje". Đoković je za ulazak u Australiju dobio medicinsku potvrdu jer je nedavno prebolio koronavirus.

Đoković bi prvi turnir ove godine trebao odraditi u Dubaiju, a još uvijek je upitno kada će zaigrati na nekom od Grand Slam turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo