'Ova je mala čudo! Kažete da ima samo 14 godina?'

Takav je sud izrekao jedan od gledatelja impresivnog nastupa ponajbolje hrvatske juniorke i najmlađe sudionice Pliva Zagreb Opena - Donne Vekić, koja je u 1.

10.5.2011.
22:14
VOYO logo

"Zaista sam zadovoljna. Cilj mi je bio proći jedno kolo i to sam uspjela. No, ne želim stati samo na tome", izjavila je nakon pobjede 14-godišnja Osječanka koja se svojim nastupom impresionirala gledatelje.

Tako je jedan od njih zapanjeno zaustio: "Ova mala je čudo! Kažete da ima samo 14 godina? A tako visoka i jaka i s takvim udarcima...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Donna Vekić već tri godine trenira u Londonu s Davidom Felgateom, bivšim trenerom Tima Henmana, koji je s njom i na zagrebačkom turniru.

"Tenis treniram već osam godina, a ove sam godine ozbiljnije krenula u juniorski tenis. Prvo sam početkom godine u Indiji osvojila jedan turnir i igrala u dva finala, a zatim sam osvojila dva naslova u Južnoj Africi. I izborila sam nastup na juniorskom Roland Garrosu zbog čega sam posebno sretna", izrecitirala je simpatična Donna koja je u Londonu nekoliko puta trenirala i s čuvenim Henmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima sličnosti između nje i Tima. Oboje su psihički jaki, a to je najveća odlika velikih igrača. Svatko može udarati loptu, no psiha je ono najbitnije. Velik je potencijal, no još je jako mlada, mora se razviti do kraja i teško je prognozirati putanju njezina uspona prema vrhu. Ako uspije prije - u redu, no nema žurbe", dodao je njezin trener David Felgate.

Vezani članci:

arti-201105090830006 arti-201104270578006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo