NOVI UDARAC ZA ORGANIZATORE US OPENA: / Drugi nositelj propušta turnir, dobra vijest za Čilića

Image
Foto: AFP

Andy Murray, pobjednik US Opena iz 2012. povukao se iz ždrijeba tenisača u ovogodišnjem izdanju posljednjeg Grand Slam teniskog turnira sezone.

26.8.2017.
21:56
AFP
VOYO logo

Škotski tenisač, postavljen za drugog nositelja na terenima tvrde podloge u New Yorku, neće nastupiti budući da i dalje osjeća probleme s kukom. U pitanju je ozljeda koju je osjećao i u Wimbledonu, posljednjem turniru kojeg je ove godine igrao (i na njemu branio naslov) i s kojeg je ispao u četvrtfinalnom meču protiv Sama Querreyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je u objašnjenju razloga odustajanja kazao da se ne osjeća dovoljno spremnim za osvajanje turnira i kazao kako će u nadolazećim danima razmisliti o mogućem kraju sezone.

Njegovim otkazivanjem US Open je doživio novi težak udarac budući da su turnir već ranije zbog ozljeda 'prekrižili' branitelj naslova Stan Wawrinka, prošlogodišnji finalist i dvostruki pobjednik Novak Đoković, finalist iz 2014. (protiv Marina Čilića) Kei Nishikori te prošlogodišnji finalist Wimbledona Miloš Raonic. Petorice od prvih jedanaest igrača svijeta neće biti u ždrijebu posljednjeg Grand Slama sezone...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POVRATAK NA MJESTO SREĆE: /

Marin Čilić najavio US Open, Grand Slam turnir koji je osvojio

Image
POVRATAK NA MJESTO SREĆE: /

Marin Čilić najavio US Open, Grand Slam turnir koji je osvojio

Dobra je ovo vijest i za Marina Čilića. Naime, pravila Grand Slam turnira propisuju da u slučaju odustajanja jednog od prva četiri nositelja prije objavljivanja rasporeda igranja za prvi dan glavnog turnira, na njegovo mjesto dolazi 5. nositelj, dok mjesto 5. nositelja zauzima 17. nositelj, a na njegovo mjesto dolazi sljedeći najbolje rangirani tenisač koji se nije našao među nositeljima.

Tako je Čilić zauzeo Murrayevu poziciju i igrat će na otvaranju ne protiv neugodnog Gillesa Simona s kojim ima iznimno loš omjer već protiv 26-godišnjeg Amerikanca Tennysa Sandgrena koji će imati debitantski nastup u New Yorku. Ujedno, umjesto četvrtine ždrijeba u kojoj mu je potencijalni suparnik u četvrtfinalu bio 19-godišnji Nijemac Alexander Zverev, najbolji hrvatski tenisač je sada u četvrtini u kojoj je najbolje rangirani tenisač nakon njega Francuz Jo-Wilfried Tsonga, dok na Zvereva ne može prije polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Čilićevo mjesto u ždrijebu došao je Sam Querrey koji će u 1. kolu igrati protiv Simona. Na Querreyevo mjesto došao je Nijemac Philipp Kohlschreiber čiji će suparnik biti Amerikanac Tim Smyczek, a "sretni gubitnik" iz kvalifikacija, Slovak Lukaš Lacko će za suparnika imati Francuza Benoita Pairea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo