NIŠTA OD HRVATSKOG DERBIJA: / Čilić se izvukao, debakl Ćorića

Image
Foto: AFP, PETER PARKS
Image
Foto: AFP, PETER PARKS

Ništa od hrvatskog okršaja u 2. kolu Australian Opena.

18.1.2016.
8:33
AFP, PETER PARKS
VOYO logo

Čilić je uspješno preskočio prvu prepreku, nizozemskog tenisača Thiema de Bakkera, ali Ćorić je doživio neočekivani debakl protiv Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa. Dvanaesti nositelj Čilić je sa 6:7 (4), 7:5, 6:2, 6:4 nadigrao De Bakkera u meču koji je trajao dva sata i 53 minute. Bio im je to drugi međusobni meč i druga pobjeda najboljeg hrvatskog tenisača.

Najbrži drugi servis

Nije se, međutim, nakon seta i pol činilo da će biti tako budući da je Čilić izgubio prvi set u tie-breaku, a u drugom je odmah na startu De Bakker napravio break. Međugorac je ipak u sedmom gemu vratio izgubljeni servis, a potom u jedanaestom napravio novi break i vratio stvari na početak. Nizozemac se od toga više nije oporavio, pa je Čilić relativno lako, uz dva breaka u trećem i jedan u četvrtom setu priveo meč kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispalio je Čilić 19 asova i osvojio 84 posto poena nakon ubačenog prvog servisa. Vrijedi istaknuti i da je u jednom trenutku njegov drugi servis dosegao brzinu od 209 kilometara na sat, što je rekord u dosad završenim mečevima. U drugom će kolu, dakle, 27-godišnji hrvatski reket igrati protiv Ramos-Vinolasa, 61. igrača svijeta, koji je 'protutnjao' pored Ćorića pobjedom 6:2, 6:2, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović predao

Već u prvom gemu meča je Ćorić izgubio servis i sve je krenulo nizbrdo. Talentirani 19-godišnjak ni u jednom trenutku nije uspio parirati devet godina starijem Španjolcu. Šest puta je gubio svoj servis, a nije iskoristio nijednu od svojih sedam prilika za break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open je završio i za 22. nositelja Ivu Karlovića od kojeg je bolji bio Argentinac Federico Delbonis. Osvojio je 53. igrač svijeta prva dva seta sa 7:6 (4), 6:4 i poveo u trećem s 2:1 nakon čega mu je hrvatski veteran predao meč. Karlović je ozlijedio lijevo koljeno u drugom setu i nije se uspio oporaviti, tako da je predaja došla kao logičan slijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo