Uvjerljivi Švicarac / Ništa od hat-tricka: Siloviti Federer vratio umornom Ćoriću za Halle i Šangaj

Image
Foto: AP Images

Roger Federer prepustio je tek četiri gema Borni Ćoriću u polufinalu Dubaija

1.3.2019.
18:42
AP Images
VOYO logo

Potencijalno je to trebao biti veliki dvoboj, možda i još jedna velika pobjeda u karijeri Borne Ćorića, no naš mladi majstor ostao je samo promatrač u zbivanjima koje je u drugom polufinalu, dugom tek nešto više od jednog sata, Dubaija diktirao Roger Federer koji će protiv Stefanosa Tsitsipasa u subotu juriti svoju jubilarnu 100. titulu u karijeri i čak osmu u emiratskoj prijestolnici.

Tsitsipas kroz trosatni triler prvi prošao u finale Dubaija i izbacio Čilića iz Top 10

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22-godišnji Zagrepčanin imao je priliku za hat-trick protiv velikog Švicarca nakon što mu je oteo titulu u njegovom Halleu, a onda ga učinio potpuno nemoćnim četiri mjeseca kasnije u Šangaju, međutim, Federer je taj koji je prvi došao do treće pobjede u srazevima s Ćorićem koji će se, pak, sljedeći tjedan vratiti na 12. mjesto svjetske ljestvice zahvaljujući reprizi rezultata iz 2015. kada ga je, također, u polufinalu zaustavio najtrofejniji tenisač svih vremena. Tada je izgubio tek gem manje.

Jesu li tri maratona u nizu i tri pobjede u tie-breaku trećeg seta ostavile traga na hrvatskom tenisaču, sigurno jesu, no Federer koji se ukazao u petak bio je definitivno najbolji Federer u ovom tjednu. A kad je tako, onda se ipak puno više pita njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je već tradicionalno bliže bio tribinama nego osnovnoj crti, a kada se majstoru iz Basela dopusti da diktira poenom, onda jedino što možete, jest nadati se da neće imati svoj dan. No kako je to rijekost, tako i Ćorić na to nije mogao računati, u svega nekoliko minuta od 1:1 bio je na 1:5 i makar je bolje proteklih dana igrao u drugom setu, Federer je i dalje ostao čvrt, precizan i ubojit u svojim udarcima, pa se meč nakon novog breaka u drugom setu pretvorio samo u pitanje kada će završiti. Ćorić ni u jednom trenutku nije bio prijetnja na servisu drugog nositelja, a na svom je bio preranjiv da bi završilo bolje od onoga kako jest.

Tako su svi oni koji su očekivali neizvjesnost, čak i spektakl, ostali prilično razočarani, ali da je netko nakon poraza od Uga Humberta u Marseilleu ponudio Ćoriću ovakav sljedeći tjedan, definitivno ne bi previše razmišljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Dubai, polufinale:

Borna Ćorić (Hrvatska) - Roger Federer (Švicarska) 2:6, 2:6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo