Play ponuda

SPEKTAKL U TORINU / Tri Hrvata u meču ATP finala parova: Nikola Mektić i Mate Pavić svladali Ivana Dodiga i Austina Krajiceka

Image
Foto: Profimedia

Meč je trajao 94 minute, a Mektić i Pavić su pobijedili sa 6-4, 4-6, 10-7

14.11.2022.
23:25
Profimedia
Play ponuda

U dvoboju 1. kola Zelene skupine ATP Finala parova u Torinu Nikola Mektić i Mate Pavić su svladali Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka s 6-4, 4-6, 10-7 za 94 minute igre.

Image
SVIJET VOLI POBJEDNIKE /

Mektić i Pavić osvojili peti trofej ove godine u izrazito jakoj konkurenciji

Image
SVIJET VOLI POBJEDNIKE /

Mektić i Pavić osvojili peti trofej ove godine u izrazito jakoj konkurenciji

Već drugu godinu zaredom u jednom dvoboju ATP finala parova na terenu su se nalazila istodobno čak trojica Hrvata.

Prvi set su dobili Mektić i Pavić zahvaljujući "breaku" u sedmom gemu, a Dodig i Krajicek su uzvratili u drugom setu oduzimanjem servisa već u drugom gemu.

Treći set je počeo vodstvom Mate i Nikole od 3-0, pa Ivan i Austin preokreću i vode s 6-4, da bi dokraja dobili samo jedan poen, pa su se olimpijski prvaci osvetili Dodigu za lanjski poraz u ATP finalu, kada je Ivan bio u paru s Polašekom.

Mektić i Pavić, koji su ove godine zajedno osvojili pet naslova, drugu sezonu zaredom nastupaju  na završnom turniru osam najboljih parova.Mektić i Pavić osvojili su svoju prvu krunu u 2022. u svibnju, kada su podigli svoj četvrti trofej ATP Masters 1000 u Rimu, prije nego što su osvojili turnir na zemljanoj podlozi u Ženevi i naslove na travi u Queen's Clubu i Eastbourneu, te na tvrdoj podlozi u Astani. Olimpijski prvaci su lani debitirali na Nitto ATP Finalsu, izgubivši u polufinalu od Rajeeva Rama i Joea Salisburyja. Mektiću, koji je s Wesleyjem Koolhofom osvojio ATP Finale 2020. godine, nastupia četvrti put u finalu sezone, a Pavić po peti put. 

Dodig i Krajicek prvi put su se udružili u travnju u Beogradu prije nego što su trijumfirali u Lyonu, a zatim su se plasirali u finale  Roland Garrosa. Dodig je imao svoj osmi nastup u finalu sezone sa svojim četvrtim različitim partnerom, a Krajicek debitira. 

shimmer fallback
shimmer fallback

U ovoj skupini ranije su trenutačno najbolje rangirani svjetski teniski par Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski startali pobjedom 6-7 (3), 6-4, 10-5 protiv Australaca Thanasisa Kokkinakisa i Nicka Kyrgiosa.

Play ponuda
Play ponuda