Ćorić u prilici / Meč nad mečevima u Miamiju: del Potro se hvata u koštac s Rogerom 'Nezaustavljivim'

Image
Foto: AP Images

Prvi put od 2013. Roger Federer i Juan Martin del Potro stat će na teren jedan nasuprot drugog, večeras po hrvatskom vremenu na otoku Key Biscayneu kraj Miamija

27.3.2017.
15:20
AP Images
VOYO logo

Juan Martin del Potro se tjednima oporavljao od tri meča u tri dana tijekom lanjskog finala Davisovog kupa u Zagrebu.

Dugo u noć, u studenu zagrebačku noć tada je lomio hrvatske suparnike, pripremivši teren za Delbonisa, koji će koji sat kasnije zaključiti sraz, a svi zajedno će staviti ruke na prvu, povijesnu srebrnu "salataru" Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada, iživiciran pitanjima novinara o umoru, znao je nasmijati prepunu dvoranu na konferenciji za medije. A najbolje je odgovorio kao što i obično odgovara - na terenu. Od trećeg seta dvoboja s Čilićem, pa sve do servisa za meč pri 5:3 u petom setu, kao da nije promašio forhend. 

Potvrdio je time veličanstvenost nevjerojatne povratničke sezone, u kojoj je pobjeđivao sve najbolje od reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nakon finala Davisovog kupa trebao je stanku, zbog čega propušta Australian Open. Vraća se polufinalom u Delray Beachu i dvama porazima od Đokovića, u Acapulcu i Indian Wellsu.

Del Potro je pravi pobjednički igrač i ponovo će se dodatno uspeti tijekom sezone. Idealna prilika je dvoboj s Federerom, koji igra večeras u 20.30 sati po hrvatskom vremenu na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Miamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane mreže imat će čudesnog Rogera. Čiji pobjednički niz, niz osvajanja velikih naslova i dalje traje. 

Federer je još agresivniji, pokazat će to i završni poen finala Indian Wellsa, kada je napao Wawrinkin drugi servis i na mreži završio finale za 90. titulu karijere. "Predvidite što ćete odigrati i odigrate. To je tako jednostavno, ali kada ne možete igrati na taj način sve postaje puno kompliciranije. Znam da u ovom trenutku surfam na pravom valu", kazat će Federer nakon naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom valu, da kada je najvažnije igra najbolje, surfa i del Potro. Igrač za velike skalpove. Možda je vrijeme za jedan od njih danas na otoku Key Biscayneu kraj Miamija.

U lijepoj prilici je Borna Ćorić, koji je pobjedom nad Thiemom izborio sasvim prolaznog suparnika za ulazak u osminu finala - Adriana Mannarina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo