banner
OI

NAKLON DO PODA

ČUDESNA PRIČA IZ RIJA: Paraolimpijac osvojio dva zlata u dva potpuno različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Alcott (25) stigao je zlatne medalje u tenisu na Igrama u Riju.

On i njegov partner Heath Davis slavili su u parovima protiv američkog para, a potom je alcott stigao i do zlata u pojedinačnoj konkurenciji.

Neobično je pri tome to da Alcott prije osam godina u na Paraolimpijskim igrama u Pekingu nije stigao do zlata kao dio košarkaške reprezentacije!

“Sada imam zlatnu medalju i u drugom sportu. Da mi je to netko rekao dok sam bio osmogodišnjak kojeg su u školi zezali zbog njegove bolesti da ću ovo postići nikada ne bih vjerovao. Trenutno sam najsretniji čovjek na svijetu”, izjavio je Alcott.

Alcott je, inače, poznat i kao veliki obožavatelj hip hopa. Tako je ma glazbenom festivalu u Meredithu 2014. godine nastupio s Ghostface Killahom.

“Moj brat Zach obožava hip hop, a tom mi je prilikom rekao: Vidio sam kako osvajaš zlatnu medalju, kako se boriš sa svojom bolešću, ali bez sumnje sada sam najponosniji u životu”, rekao je u to vrijeme Alcott za Herald Sun. Možda će Zach promijeniti mišljenje sada kad mu je brat osvojio zlatnu medalju u dva različita sporta.

Povratak na Net.hr