NAKON PORAZA

NESRETNI FRANKO: ‘Publika je bila nekorektna, a sudac nije napravio ništa da to zaustavi’

Hrvatska teniska reprezentacija u drugi dan dvoboja protiv Kolumbije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa ulazi s rezultatom 1-1. Malo je, međutim, nedostajalo da već nakon prvog dana naša momčad bude korak do ukupne pobjede.

Hrvatsku je u vodstvo doveo Marin Čilić koji je uvjerljivo sa 6-1, 6-4, 6-1 svladao Alejandra Gonzaleza za sat i 50 minuta igre. No, potom je Santiago Giraldo nadigrao Franka Škugora sa 6-4, 4-6, 5-7, 6-4, 6-2 nakon tri sata i 49 minuta igre. Šibenčanin se držao odlično, ali onda ga je u četvrtom setu počeo svladavati umor, velikim dijelom i zato što nije navikao igrati na 2600 metara nadmorske visine.

HRABRO SE DRŽAO, ALI NIJE IŠLO: Škugor izgubio u maratonskom meču, Kolumbija se vratila u igru

‘Morali su reagirati’

“Možda je presudilo što sam fizički pao sredinom četvrtog seta. Malo su se i uvjeti promijenili, krajem trećeg seta postalo je sporije zbog kišice i nisam imao toliko ‘besplatnih’ poena servisom. Više se igralo i on je to bolje iskoristio”, rekao je Škugor za HRT.

Priznao je da ga je ometalo i vrlo nekorektno navijanje publike na što sudac uopće nije reagirao.

“Publika je u nekim situacijama nekorektno reagirala, ali mislim da to nije njena krivica. Sudac u stolcu i vrhovni sudac nisu napravili ništa tijekom svih pet setova. Dobio sam samo jedno ponavljanje prvog servisa, a postojalo je mnogo situacija u kojima su morali reagirati”, dodao je Škugor koji bi u subotu s Nikolom Mektićem trebao predstavljati Hrvatsku u dvoboju parova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr