BRAVO, SVAKA ČAST / Usprkos lošem početku, Hrvatica je slavila i izborila nastup na Wimbledonu: Vraća se nakon četiri godine

Image
Foto: Profimedia

Jana Fett uspjela je izboriti nastup na Wimbledonu

23.6.2022.
18:21
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Jana Fett (WTA - 254.) zaigrat će u glavnom turniru na ovogodišnjem izdanju Wimbledona, nakon što je u četvrtak u meču posljednjeg kola kvalifikacija svladala Ukrajinku Katarinu Zavacku (WTA - 229.) sa 3-6, 6-3, 6-3 nakon dva sata i 11 minuta igre na terenu u Roehamptonu. 

Image
SJANA PREDSTAVA /

Hrvatica stigla na korak do Wimbledona: Za sve je treća, ali ona se nada četvrtoj sreći

Image
SJANA PREDSTAVA /

Hrvatica stigla na korak do Wimbledona: Za sve je treća, ali ona se nada četvrtoj sreći

Za 25-godišnju Vrbovčanku ovo će biti treći nastup u karijeri u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira, a prvi nakon što je prošla kvalifikacije. Ujedno, po drugi put će nastupiti u All England Clubu, gdje 2018. poražena u prvom kolu od Ruskinje Darije Kasatkine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Fett i 22-godišnje ukrajinske tenisačice te treća pobjeda hrvatske predstavnice, iako je lošije započela dvoboj i nakon 40 minuta izgubila prvi set (3-6) u kojem joj je Zavacka čak triput oduzimala servis.

Loš početak pa preokret

No, u nastavku dvoboja je Vrbovčanka je preuzela kontrolu meča ne dopustivši suparnici nijednu priliku za "break". S dva oduzeta servisa u drugom setu Fett je nakon 81 minute igre izjednačila na 1-1 u setovima, da bi joj jedan "break" u odlučujućem setu (3-1) bio dovoljan za veliku pobjedu. Kad je servirala za plasman u glavni ždrijeb Wimbledona, Vrbovčanka je došla do tri meč-lopte (40-0). Zavacka je prve dvije spasila natjeravši Fett na pogreške, da bi kod 40-30 hrvatska tenisačica pogodila prvi servis koji Ukrajinka nije uspjela vratiti u teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je napravila nešto više neforsiranih pogrešaka (32-22), Fett je imala daleko više izravnih poena (40-14), a nakon prvog seta je značajno podigla realizaciju na svom prvom servisu, što se na kraju pokazalo presudnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako na ovogodišnjem Wimbledonu imati tri predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji, jer su svojim plasmanom na WTA ljestvici izravno pravo nastupa stekle Petra Martić i Donna Vekić.

U muškoj kokunrenciji je Duje Ajduković poražen u zadnjem kolu kvalifikacija, a bolji od 21-godišnjeg Splićanina bio je Švicarac Alexander Ritschard sa 6-3, 7-5, 6-4. Tako će se u petak na ždrijebu za glavni turnir naći samo imena Marina Čilića, koji je postavljen za 14. nositelja, i Borne Ćorića.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo