Ostao bez seta / Nadal pustio suzu nakon poraza kakav mu se nije dogodio u karijeri

Image
Foto: AP Images

Rafael Nadal mogao je jedino čestitati Novaku Đokoviću za ono što je pokazao u finalu

27.1.2019.
13:07
AP Images
VOYO logo

Sedam je puta do posljednje siječanjske nedjelje Rafael Nadal gubio finala Grand Slama, a s 32 godine u osmom prvi put bez osvojenog seta. Briljatni Novak Đoković učinio je da od Nadala vidimo lice kakvo apsolutno nitko nije očekivao - ono bespomoćnog tenisača koji je, ma što pokušao, bio samo sudionik.

"Čestitam Novaku i cijelom njegovom timu, pokazao je nevjerojatnu razinu tenisa ove večeri i cijelog tjedna, svaka čast", čestitao je Španjolac svom protivniku na osmoj uzastopnoj pobjedi u njihovim susretima na tvrdoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz onog nezaboravnog finala iz 2012. ponovio se tek ishod. Čak je, tko bi to rekao, žensko finale trajalo duže od muškog (2.30 - 2.04). Nadalovim licem osmijeh je, kiseo ili ne, zavladao tek kada je pozirao sa svojim trofejem. I shvatio valjda da je i ovo u okolnostima u kojima je bio velika stvar.

"Bila su ovo emotivna dva tjedna iako ovo nije bila moja večer. Prolazio sam kroz teške trenutke prošle godine, od US Opena nisam odigrao meč. Važno mi je što sam ovdje poslije ozljede i to će mi biti inspiracija i motivacija za ono što slijedi", govorio je Španjolac dok je brisao suzu s oka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, uskoro slijedi ono što najviše voli, naravno, zemljani dio sezone, najprije u Južnoj Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borit ću se i raditi da bih bio najbolji tenisač koji mogu biti. Dugo to pokušavam. Nekada je ovaj turnir bio težak za mene zbog ozljeda, ali i protivnika. Dat ću sve od sebe da se vratim i dam sebi bolju šansu u budućnost. Osjećam vašu ljubav, vidimo se dogodine", završio je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo