MURRAY OTKAZAO NASTUP U BRISBANEU: / Zbog problema s kukom pod upitnikom i nastup na Austalian Openu

Image
Foto: AFP, FRANCOIS XAVIER MARIT

Na njegovo mjesto upao je 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija, 26-godišnji Nijemac Yannick Hanfmann

2.1.2018.
11:24
AFP, FRANCOIS XAVIER MARIT
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta na kraju 2016. godine Britanac Andy Murray, u utorak je objavio povlačenje iz turnira u Brisbaneu, gdje je trebao biti 2. nositelj, a kao razlog je naveo bolove u kuku, zbog kojih nije igrao nijedan službeni meč još od poraza u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Wimbledona.

"Vrlo sam razočaran što se moram povući iz turnira. Došao sam s namjerom da dobro započnem ovu sezonu, ali moj tim i ja smatramo kako još uvijek nisam sposoban za natjecanje na najvišoj razini", izjavio je bivši dvostruki pobjednik Brisbane Internationala objašnjavajući svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray 16. na ATP ljestvici

Murray je u Brisbaneu neporažen (9-0). Trijumfirao 2012. godine pobijedivši u finalu Ukrajinca Alexandra Dolgopolova te godinu dana poslije svladavši u borbi za trofej Bugarina GrigoraDimitrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je u ovom trenutku na 16. mjestu ATP ljestvice i bio je postavljen za 2. nositelja u Brisbaneu, a na njegovo mjesto upao je 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija, 26-godišnji Nijemac Yannick Hanfmann, koji će unatoč porazu u posljednjem kvalifikacijskom kolu, dobiti priliku da se pobjedom nad Amerikancem Ryanom Harrisonom probije u četvrtfinale glavnog turnira.

Odustajanje od nastupa u Brisbaneu dodatno budi sumnju da će Murray biti spreman za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu u Melbourneu, do čijeg je početka ostalo manje od dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Brisbane - 1. kolo

Kyle Edmund (VB) - Denis Shapovalov (Kan) 6-7 (5), 7-6 (4), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hyeon Chung (Kor) - Gilles Muller (Luk/5) 6-3, 7-6 (1)

Michael Mmoh (SAD) - Federico Delbonis (Arg) 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denis Istomin (Uzb) - Damir Džumhur (BiH/7) 6-7 (4), 6-3, 6-2

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo