rat u ukrajini / Medvedevu prijeti Đokovićev scenarij: Ako to ne napravi neće moći nastupiti na Wimbledonu

Image
Foto: AP Images

Britanci razmatraju mjere koje bi mogle teško pogoditi ruske i bjeloruske tenisače i tenisačice

16.3.2022.
11:34
AP Images
VOYO logo

Međunarodna teniska organizacija (ITF) prije nekoliko je tjedana donjela odluku kako će ruski i bjeloruski tenisači i tenisačice moći nastupati na turnirima, ali ne pod svojim nacionalnim zastavama.

Britanci se naime, ne slažu s tom odlukom. Vlada te zemlje razmatra mogućnost zabrane nastupa Rusima i Bjelorusima ako se jasno i glasno ne ograde od politike Vladimira Putina. To bi, dakle, moglo značiti da će i trenutno prvom tenisaču svijeta Danilu Medvedevu biti zabranjen nastup na Wimbledonu ako se javno ne odrekne ruskog predsjednika i njegove agresije prema Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokovićev scenarij...

Medvedevu tako prijeti ista sudbina kao i Novaku Đokoviću. Ako ne ispuni ono što bi od njega mogla zahtijevati britanska vlada, prvi igrač svijeta ostat će bez prava na nastup na najvećem teniskom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno nitko pod ruskom zastavom ne bi se trebao moći natjecati. Mnogi sportaši spremni su natjecati se pod neutralnom zastavom, ali moramo ići i dalje od toga. Moramo imati određenu sigurnost da oni nisu pristaše Vladimira Putina i razmatramo koji bi nam zahtjevi mogli biti potrebni da bismo dobili jamstva u tom pogledu ", izjavo je britanski ministar Nigel Huddleston.

Puno velikih imena

Ako ta odluka prođe, a ruski tenisači i tenisačice se ne odreknu Vladimira Putina, pravo nastupa će izgubiti sljedeći igrači i igračice: Danil Medvjedev (1. na ATP ljestvici), Andrej Rubljov (7. na ATP ljestvici), Aslan Karacev (22.) i Karen Hačanov (26.), kao i ruske tenisačice Anastasija Pavljučenkova (14.) i Veronika Kudermetova (24.) te Bjeloruskinje Arina Sabalenka (3.) i Viktorija Azarenka (15.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huddleston ističe kako Velika Britanija razmatra kako postići globalni konsenzus o tome kako se treba odnositi prema sportašima iz Rusije.

"Mislim da ljudi ne bi prihvatili sportaše koji mašu ruskom zastavom, posebno ako pritom postoji bilo kakva podrška Putinu i njegovom režimu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo