MEDVEDEV U TRI SETA DO FINALA AUSTRALIAN OPENA: / Rus razvalio Tsitsipasa i osigurao okršaj s Đokovićem

Image

Bit će ovo prvo finale Australian Opena za Medvedeva kojem je trebalo dva sata i 11 minuta da uvjerljivo svlada grčkog tenisača

19.2.2021.
12:01
VOYO logo

Ruski tenisač Danil Medvedev pobijedio je s 3:0 (6-4, 6-2, 7-5) u setovima Stefanosa Tsitsipasa i plasirao se u finale Australian Opena, gdje će igrati protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će ovo prvo finale Australian Opena za Medvedeva kojem je trebalo dva sata i 11 minuta da uvjerljivo svlada grčkog tenisača.

(Pre)lagana pobjeda

Rus je relativno lako stigao do osvajanja prvog seta. Break je napravio u petom gemu, a svoj servis je kvalitetno odrađivao. Trebale su mu četiri meč-lopte da slomi Grka, ali ipak je uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Medvedev je potpuno izbrisao s terena Tsitsipasa. Dva breaka omogućila su mu lagan ulaz u treći set s vodstvom od 2:0.

Medvedev je break napravio već u prvom gemu trećeg seta, a do kraja je trebao samo održati svoje servis protiv Tsitsipasa, koji definitivno nije imao svoj dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmi meč s Novakom

Za 25-godišnjeg Medvjedeva će to biti drugo finale na Grand Slam turnirima, nakon što je u finalu US Opena 2019. izgubio u pet setova od Španjolca Rafaela Nadala. Rus će u nedjelju protiv sebe imati osmerostrukog pobjednika Australian Opena, 33-godišnjeg Srbina Novaka Đokovića koji u Melbourne Parku nikada nije izgubio meč, kad je došao najmanje do polufinala.

Bit će to osmi međusobni dvoboj Medvjedeva i Đokovića, a u prethodnih sedam Rus je uspio triput biti bolji. Medvjedev je slavio sa 6-3, 6-3 i u njihovom posljednjem obračunu, u grupnoj fazi prošlogodišnjeg ATP Finala u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljni finale će započeti u 9.30 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo