MARTIĆ OSTALA BEZ FINALA BIRMINGHAMA: / Nijemica Goerges lako do pobjede nad hrvatskom tenisačicom

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Petra je u ovom meču imala velikih problema sa servisom, nije imala nijedan as, ali je zato napravila četiri dvostruke pogreške

22.6.2019.
16:49
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u polufinalu travnatog WTA turnira u engleskom Birminghamu od Nijemice Julie Goerges s 4-6, 3-6 za sat i 23 minute igre.

Martić (WTA 25.) je igrala svoje prvo polufinale na travi uopće, ali nije uspjela doći do finala preko Goerges (WTA 19), koja je odigrala meč gotovo bez pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez asa u rukavu

Petra je u ovom meču imala velikih problema sa servisom, nije imala nijedan as, ali je zato napravila četiri dvostruke pogreške. Martić je ponudila čak 10 break-lopti od kojih je Goerges iskoristila četiri.

U prvo setu nije bilo break-lopte do devetog gema, kada je Nijemica došla do prve u meču i odmah je iskoristila, pa je Martić izgubila prvi set. U drugom setu je Goerges oduzela Martić servis već u prvom gemu, Petra je uspjela nadoknaditi zaostatak već u narednom gemu, a kod vodstva 2-1 Dućanka propušta važnu loptu za obrat. U sljedećem gemu Martić spašava zaostatak od 0-40, da bi Nijemica iskoristila petu break-loptu, povela s 3-2 i tu prednost znalački sačuvala dokraja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Nijemice, koja je daleke 2008. godine slavila u Portorožu.

Goerges će u finalu igrati s pobjednicom Roland Garrosa Australkom Ashleigh Barty koja je s 6-4, 6-4 bila bolja od Čehinje Barbore Strycove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo