ROLAND GARROS / Martić odlično ušla u meč pa neočekivano zaustavljena u Parizu: Njena protivnica ostvarila rezultat karijere

Image
Foto: Profimedia

Sorribes Tormo će svoj prvi plasman u karijeri u osminu finala Grand Slam turnira tražiti protiv 4. nositeljice

1.6.2023.
13:53
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 38.) ostala je bez plasmana u 3. kolo Roland Garrosa, jer je za samo 89 minuta poražena sa 6-4, 6-1 u dvoboju sa Španjolkom Sarom Sorribes Tormo (WTA - 132.).

Image
'IMITIRAM IRONMANA' /

Đoković je podigao majicu i zaintrigirao: 'To je najveća tajna moje karijere, da nije toga, ne bih sjedio ovdje sa vama'

Image
'IMITIRAM IRONMANA' /

Đoković je podigao majicu i zaintrigirao: 'To je najveća tajna moje karijere, da nije toga, ne bih sjedio ovdje sa vama'

Za 26-godišnju španjolsku tenisačicu ovo je prvi plasman u 3. kolo jedinog Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi, a do tog je rezultata stigla na vrlo uvjerljiv način, ali i uz veliku pomoć 32-godišnje Dućanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je odlično ušla u meč, povela 2-0 i imala dvije prilike (40-15) za vodstvo od 3-0. No, uslijedio je potpun preokret. Hrvatska tenisačica do kraja meča više nije osvojila nijedan gem kad je bila na početnom udarcu. Martić je završila dvoboj sa samo 42% osvojenih poena na prvom servisu (11/26) i 20% (5/25) na drugom servisu. Štogod je pokušavala, nije uspjela naći rješenje za igru suparnice s puno visokog spina na forhendu, a frustracija se pojačavala sa svakom novom pogreškom.

Do 4-4 u prvom setu Petra je došla uz još dva 'breaka", ali je od tog trenutka Sorribes Tormo nanizala pet gemova, osvojila prvi set i povela 3-0 u drugom uz dva 'breaka' prednosti. Posljednja nada u preokret javila se kad je Martić u 12-minutnom četvrtom gemu drugog seta uspjela vratiti jedan 'break' zaostatka. No, i ta se nada brzo ugasila, jer je to bio posljednji gem koji je četvrtfinalistica Roland Garrosa iz 2019. osvojila na ovogodišnjem izdanju pariškog Grand Slam turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sorribes Tormo će svoj prvi plasman u karijeri u osminu finala Grand Slam turnira tražiti protiv 4. nositeljice, Kazahstanke Jelene Ribakine, koja je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Čehinje Linde Noskove.

Jedina preostala hrvatska predstavnica Donna Vekić, u četvrtak će u 2. kolu igrati protiv Bernarde Pere, Zadranke koja igra pod američkom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo