bravo / Martić izbacila pobjednicu US Opena

Image
Foto: profimedia

Petra Martić plasirala se u osminu finala nakon velike pobjede

14.3.2022.
8:45
profimedia
VOYO logo

Petra Martić se plasirala u osminu finala velikog WTA 1000 turnira u američkom Indian Wellsu pobijedivši u 3. kolu aktualnu pobjednicu US Opena, 18-godišnju Britanku Emmu Raducanu (WTA - 13.) sa 6-7 (3), 6-4, 7-5 nakon dva sata i 46 minuta borbe. 

Martić je drugi put u karijeri došla do osmine finala u Indian Wellsu, a prvi put joj je to uspjelo 2018. kad se probila do četvrtfinala u kojem je bolja od nje u tri seta bila tadašnja prva tenisačica svijeta Rumunjka Simona Halep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za plasman u četvrtfinale 31-godišnja Dućanka će igrati protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove koja je u 3. kolu svladala Crnogorku Danku Kovinić sa 6-4, 7-6 (4). Povijest međusobnih dvoboja je na strani hrvatske tenisačice koja je slavila u sva tri njihova prijašnja susreta, ali je Samsonova je u međuvremenu napredovala i došla do 32. mjesta na WTA ljestvici.

Za razliku od nje, Martić je pala na 79. mjesto i tek u Indian Wellsu uspjela nanizati tri pobjede, što joj se dogodilo prvi put nakon prošlogodišnjeg WTA 1000 tunira u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo