Sjajnom Čiliću je ovo uspjelo prvi put u karijeri!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić kvalificirao se u finale londonskog ATP turnira u Queen's Clubu, koji se igra na travi kao zagrijavanje za Wimbledon. To mu je 14.

16.6.2012.
17:05
VOYO logo

Čilić je u prvom polufinalu svladao Amerikanca Sama Querreyja, 77. tenisača svijeta, 6:3, 3:6, 6:3 nakon jednog sata i 56 minuta igre. U teškim uvjetima za igru, po dosta jakom vjetru, naš tenisač pokazao je nešto bolju igru i bolje se adaptirao na vjetar koji je u pojedinim trenucima toliko jako puhao da je bilo nemoguće kontrolirati udarce. Čilić je u trećem gemu meča spasio nevjerojatnih devet break-lopti Querreyja u gemu koji je trajao gotovo 20 minuta. Pri vodstvu 4:3 je Marin napravio break, a onda je uspješno odservirao za prvi set. U drugom je Querrey poveo s 2:0, Čilić je vratio break zaostatka i poravnao na 2:2, ali je 24-godišnji Amerikanac novim breakom za 5:3 osigurao servis za set kojeg je uspješno odradio. U trećem setu je Čilić poveo sa 4:1, Querrey je smanjio na 4:3, ali je u osmom gemu opet izgubio servis, a ubrzo nakon toga i meč. Obojica su zabili po 6 asova, s time da je Čilić nakon prvog servisa osvojio 70% bodova, a Querrey 60%. Bio je to drugi susret ove dvojice tenisača i druga Čilićeva pobjeda. I prvu je ostvario na travi, prije tri godine u 2. kolu Wimbledona u pet setova. Čilić će u finalu igrati protiv Argentinca Davida Nalbandiana koji je u drugom polufinalu svladao Bugarina Grigora Dimitrova 6:4, 6:4.

Nalbandiana je Čilić pobijedio ranije ove godine u Davis Cup susretu u Buenos Airesu na zemlji, nakon što je prethodna četiri meča od njega izgubio. Čilić je izborio svoj 14. ATP finale u karijeri, a prvi na travi. Dosada je osvojio šest naslova, a zadnji od njih krajem prošle sezone u Sankt Peterburgu. Ove godine je izgubio finale Münchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo