KREĆE SPEKTAKL NA TRAVI: / Hrvatska s dvojicom nositelja na trećem Grand Slamu sezone

Image
Foto: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić postavljen je za 9. nositelja trećeg Grand Slam turnira sezone koji će 29. lipnja započeti na travi All England Cluba u Wimbledonu.

24.6.2015.
13:48
AFP
VOYO logo

Jedini od četiri Grand Slam turnira koji se igra na travnatoj podlozi nositelje određuje zbrajanjem bodova s aktualne ATP liste i s turnira na travnatoj podlozi u posljednje dvije godine. Jedina promjena među prvom desetoricom u odnosu na aktualnu pojedinačnu ATP ljestvicu je zamjena mjesta Miloša Raonića, koji je sedmi nositelj u Wimbledonu, i Davida Ferrera koji je postavljen kao osmi.

Osim Čilića, od hrvatskih tenisača postavljen je i Ivo Karlović kojeg je dopalo mjesto 23. nositelja, što je za dvije pozicije bolje u odnosu na njegov trenutni plasman na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Melo drugi nositelji

Popis nositeljica turnira tenisačica prati aktualnu pojedinačnu WTA ljestvicu, pa među nositeljicama nema hrvatskih tenisačica. Listu predvodi peterostruka wimbledonska pobjednica Serena Williams, a broj 2 je braniteljica naslova Petra Kvitova.

Na turniru parova Hrvatska će imati dvojicu nositelja. Pobjednici Roland Garrosa Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo krenut će u turnir s dna ždrijeba, što je pozicija 2. nositelja. Ovogodišnji pobjednici Zagreb Indoorsa Marin Draganja i Finac Henri Kontinen u turnir će krenuti kao 15. nositelji. Listu nositelja predvodi najbolji svjetski par, Amerikanci Bob i Mike Bryan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo