LOŠ DAN / Kakav potop Hrvatica u Parizu: Od četiri naše predstavnice samo je jedna prošla dalje

Image
Foto: Profimedia

U konkurenciji tenisača Hrvatsku u kvalifikacijama za Roland Garros predstavlja samo Splićanin Borna Gojo

23.5.2023.
21:18
Profimedia
VOYO logo

Od četiri hrvatske predstavnice u kvalifikacijama za drugi teniski Grand Slam turnir u ovoj sezoni, samo je 17-godišnja Petra Marčinko ušla u drugo kolo natjecanja na zemljanim terenima u pariškom Roland Garrosu, a u prvom kolu su svoj put završile Tara Wuerth, Antonia Ružić i Ana Konjuh.

Image
BRAVO NAŠI /

Jana Fett ovakvu pobjedu nije imala još od rujna 2021.: Borni Goji susjedski derbi na Roland Garrosu

Image
BRAVO NAŠI /

Jana Fett ovakvu pobjedu nije imala još od rujna 2021.: Borni Goji susjedski derbi na Roland Garrosu

Marčinko (WTA - 257.) je u prvom kolu svladala Kanađanku Katherine Sebov (WTA - 141.) s 3-6, 6-0, 6-2. Sljedeća Petrina suparnica bit će 17. nositeljica kvalifikacija, Dankinja Clara Tauson (WTA - 126.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blizu plasmana u drugo kolo bila je 20-godišnja Međimurka Antonia Ružić od koje je uspješnija bila Čehinja Brenda Fruhvirtova sa 3-6, 6-2, 7-6 (10). Hrvatska tenisačica imala je meč-loptu pri vodstvu 9-8 u odlučujućem 'tie-breaku'.

Ana Konjuh (WTA - 172.) je bila bez pravog otpora protiv Belgijke Yanine Wickmayer (WTA - 140.). Hrvatska reprezentativka je napravila 'break' za 3-4 i tako poništila prednost suparnice u prvom setu, a onda je belgijska tenisačica osvojila preostalih osam gemova za konačnih 6-3, 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u ponedjeljak poražena je i Zagrepčanka Tara Wuerth (WTA - 158.), od koje je sa 7-6 (10), 6-0 bolja bila Australka Arina Rodionova (WTA - 203.).

U konkurenciji tenisača Hrvatsku u kvalifikacijama za Roland Garros predstavlja samo Splićanin Borna Gojo (ATP - 103.), koji će u srijedu igrati meč 2. kola protiv Čileanca Alejandra Tabila (ATP - 152.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju 28. svibnja od 20 sati ekskluzivno na PLAY Premiumu gledajte najveći FNC-ov event do sada koji će se održati Areni Zagreb! Ivan Erslan, Satoshi Ishii, Filip 'Nitro' Pejić, Ivica 'The Terror' Trušček i Marko 'Skull Crusher' Bojković samo su dio onoga što Vas očekuje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo