Tužni smajlići Karlovića

JOHN ISNER SRUŠIO REKORD IVE KARLOVIĆA: Loptica letjela nestvarnom brzinom

Američki tenisač John Isner srušio je danas svjetski rekord Ive Karlovića u brzini servisa. Amerikanac je ispalio lopticu 253 km/h u Davis Cup meču protiv Australca Bernarda Tomica.

Karlović je do Isnerove rekordne “bombe” držao rekord sa servisom koji je također pao u Davis Cupu, samo u Zagrebu, a koji je išao 251 km/h. Karlović još drži rekord po broju as servisa u karijeri. Na svom Facebooku ipak je jutros pustio tužne “smajlie”. Ipak mu je žao što više nije vlasnik najbržeg servisa na svijetu.

Isner slavio protiv Tomica

Vrijedi spomenuti i događanja u ovom “rekordnom” meču za Isnera. Amerikanac je u četiri seta pobijedio Tomica i tako doveo svoju reprezentaciju u nedostižno 3:1 vodstvo protiv Australije u 1. kolu Svjetske skupine.

Na brzoj travi centralnog terena u melburnškom Kooyong Parku, na kojem Australija nije poražena još od davne 1946. godine, Isner je odservirao 49 aseva i praktično ostavio najboljeg Australca bez većih izgleda.

Amerikanci čekaju Hrvate

Jedinu manju krizu Isner je imao krajem trećeg seta kada je Tomic vratio nekoliko servisa za redom, a potpuno je zakazao Isnerov forhend. Malu prigodu Tomic je imao i u tiebreaku četvrtog seta kad je poveo 2:0, ali je Isner brzo izjenačio na 3:3.

U idućoj rundi Amerikanci čekaju momčad Hrvatske, koja bi danas trebala završiti posao protiv Belgije.

Povratak na Net.hr