Jelenin izbor: Hrvatski trener i srpska tenisačica!

Jelena Janković napokon je našla trenera. Nekad najbolja tenisačica svijeta dogovorila je suradnju s izbornikom hrvatske Davis Cup reprezentacije Željkom Krajanom.

17.4.2012.
14:25
VOYO logo

Riječ je zasad o probnoj suradnji koja bi trebala trajati nekoliko tjedana, a započela je od danas (utorak) u Moskvi gdje će srpska Fed Cup reprezentacija nadolazećeg vikenda igrati dvoboj protiv ekipe Rusije.

Krajan je bivši trener Ruskinje Dinare Safine, koju je 2009. godine doveo do vrha WTA ljestvice, kao i Slovakinje Dominike Cibulkove koju je doveo do svjetskog broja 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janković, trenutno 18. igračica WTA ljestvice, u karijeri je osvojila 12 turnira, od čega posljednji prije više od dvije godine u Indian Wellsu. Najbolji plasman na Grand Slamu joj je finale US Opena iz 2008. godine u kojem je poražena od Amerikanke Serene Williams.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u 2. kolu ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog tjedna igra u Monte Carlu. Bolji je od našeg tenisača sa 3-6, 6-3, 6-1 bio Španjolac Fernando Verdasco...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je umirovio Ivana Ljubičića u nedjelju, Dodig imao je veliku priliku srušiti 19. tenisača današnjice, ali se nakon tri propuštene break-lopte u drugome setu, nakon što je osvojio prvi, u potpunosti raspao.

Breakova, a ni break-lopti nije bilo u prvome setu sve do osmoga gema kada je naš tenisač izborio prvi i odmah ju realizirao. Nekoliko minuta kasnije je Dodig svojim servisom zaključio set rezultatom 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je izgledalo dobro i u drugome kada je držao svoj servis do 2-2, a u petome gemu na Verdascov servis imao 0-40. No, s tri uzastopna promašaja Španjolac dolazi do izjednačenja, a nekoliko trenutaka kasnije i do gema. Taj je gem bio početak kraja za našeg tenisača.

Uzeo je Verdasco odmah nakon toga servis, te spašenom break-loptom zadržao svoj za 5-2. Imao je priliku španjolski tenisač zaključiti set još jednim breakom, ali je naš tenisač ipak na kraju uspio sačuvati svoj početni udarac. No, Španjolac serijom dobrih poena u 9. gemu dolazi do drugog seta i poravnanja na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prva tri servis gema odlučujućeg seta vidjeli smo isto toliko breakova, što znači da je rezultat glasio 2-1 za Verdasca uz servis. Naš tenisač do kraja meča više nije uzeo ni gema iako je za to imao priliku u svakom servis-gemu. No, Španjolac se, u prvom međusobnom dvoboju, pokazao kao pretvrd orah u trećem setu, te se sasvm zasluženo plasirao u treće kolo gdje čeka pobjednika susreta između Nijemca Philippa Kohlschreibera i četvrtog nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

ATP Monte Carlo, 1. kolo, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seppi - Hanescu 6-1, 6-1 Fognini - Llodra 7-5, 6-3 Bellucci - Anderson 6-4, 6-4 Gil - Južnij 6-1, 6-3 Starace - Berlocq 4-2 predaja Kukuškin - Mayer (14) 3-6, 6-1, 6-3 Volandri - Giannessi 7-5, 6-3

2. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray (3) - Troicki 6-0, 6-3 Verdasco (13) - Dodig 3-6, 6-3, 6-1

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo