ISPOVIJEST ŠVEĐANINA ZASLUŽNOG ZA NAJVEĆI ŠOK U POVIJESTI TENISA: / 'Bio sam teško bolestan i ogorčen'

Image
Foto: AFP

Švedski tenisač će zauvijek dobivati pitanja o najvećoj pobjedi karijere

22.5.2018.
10:52
AFP
VOYO logo

Bivši tenisač Robin Soderling tri je mlađi od Rogera Federera, ali već je dugo vremena umirovljen. Posljednji meč odigrao je 2011. godine, a službeno se umirovio 2015. zbog mononukleoze. Danas trenira mladog talentiranog Eliasa Ymera, vodi tvrtku s teniskom opremom i otac je dvoje djece. Najgori trenuci karijere su mu bili u 2011. godini kada je obolio od teške bolesti.

NADAL UZ POMOĆ KIŠE STIGAO DO NOVOG NASLOVA: Španjolac preskočio McEnroea na vječnoj ljestvici i vratio se na vrh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam teško bolestan. Ležao sam oblijen hladnim znojem u krevetu. Bilo mi je užasno dugo vremena. Kad bi vrućina otišla, došle su druge slabosti i umoron", govori Soderling u razgovoru za Telegraph. "Nakon par godina osjećao sam se dobro u svakodnevnom životu, ali kada sam želio malo testirati svoje tijelo, simptomi su se vratili i nisam uopće imao snage. Nakon laganog treninga htio sam samo spavati danima. Nisam mogao gledati tenis na televiziji jer mi je previše nedostajao. Bio sam ogorčen jer mi se to nije činilo fer."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda protiv Nadal obilježila karijeru

Soderling je u karijeri najviše stigao do četvrtog mjesta, ali u povijesti tenisa bit će upamćen kao tenisač koji je zaustavio dominaciju Rafaela Nadala na zemlji Roland Garrosa. Te 2009. godine u Parizu u osmini finala zaustavio je četverostrukog uzastopnog pobjednika slavljem 6:2, 6:7, 6:4, 7:6.

Dvije godine kasnije pobijedio je Davida Ferrera na Roland Garrosu, ali prvo pitanje na konferenciji za medije govori sve o tome što su svi upamtili iz njegove karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada me novinar pitao, nakon što sam pobijedio Ferrera u trećem kolu, da li mislim da Rafa može osvojiti Roland Garros...Tada sam shvatio da nitko nije vjerovao da mogu pobijediti. Ali ja sam vjerovao jer inače ne bi imalo smisla izaći na teren", rekao je Soderling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da pobijediš Nadala na zemlji, posebno u meču na tri dobivena seta, moraš biti agresivan i diktirati poene. Tako sam i ja inače igrao pa mi je bilo lakše. Ali još sam pokušao biti više agresivan nego inače i više riskirati i taj dan je upalilo", objasnio je Šveđanin. "To ponekad nedostaje igračima danas. Ponekad kao da ni oni koji su u Top 5 ne vjeruju."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo