Siguran finalist /

Hrvatsko polufinale u Wimbledonu: Mektić i Škugor dovršili posao, slijede Pavić i Marach

Image
Foto: AELTC/Jed Leicester - Wimbledon.com

Veliki hrvatski Wimbledon: u polufinalu muških parova igrat će čak trojica hrvatskih igrača

12.7.2017.
14:39
AELTC/Jed Leicester - Wimbledon.com
VOYO logo

Nakon kišnog utorka i prekinutog im meča u trećem setu, Nikola Mektić i Franko Škugor odigrali su uspješan nastavak meča protiv kombinacije Podlipnik-Castillo/Vasilevski, slavivši naposljetku sa 6:7 (8), 7:6 (5), 7:6 (4), 7:5 poslije 3 sata i 10 minuta igre.

Četvrtfinalni susret, koji je započet dan ranije, nastavljen je u srijedu kod 1-1 u setovima i 1-1 u gemovima. Oba para imali su po tri "break-lopte" u trećem setu, ali nisu ih iskoristili, pa je odluka pala u tie-breaku gdje su više koncentracije imali Mektić i Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu hrvatski par rano dolazi do "breaka" i vodstva 3-0, ali Podlipnik-Castillo i Vasilevski uspijevaju uzvratiti i poravnati na 3-3. Ipak, kod vodstva 6-5 hrvatski par dolazi do dvije vezane meč-lopte na servis protivnika. Prvu nisu iskoristili, ali drugu su uspjeli realizirati i tako stići u polufinale.

Uspjeh je to karijere za obojicu. Da stvar bude bolja za hrvatske ljubitelje tenisa, u polufinala će na Matu Pavića i Olivera Maracha. Hrvatska će, dakle, sigurno imati finalista u paru na turniru svih turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi polufinale će igrati Kontinen i Peers protiv Kubota i Mela.

Mektić je "živ" i u turniru mješovitih parova, u kojemu igra s Anom Konjuh. U igri su i Ivan Dodig te Mate Pavić. Ondje se danas igraju mečevi osmine finala.

U pojedinačnom dijelu u tijeku je polufinalni susret Marina Čilića i Gillesa Mullera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo