Evo kako je završila naša 16-godišnja senzacija

Šteta, hrvatska teniska senzacija ipak je zapela u finalu. Rumunjka Irina-Camelia Begu, 87.

15.9.2012.
13:44
VOYO logo

Nakon sedam pobjeda u nizu, tri u kvalifikacijama i četiri u glavnom turniru, seriji 16-godišnje Osječanke stigao je kraj tek u finalu turnira koji se igrao na betonu za nagradni fond od 220.000 dolara. Možda je naša tenisačica platila danak velikom broju mečeva koje je odigrala proteklih dana u Uzbekistanu, a možda i činjenici da je bila najmlađa igračica u finalu nekog WTA turnira još od Austrijanke Tamire Paszek, koja je kao 15-godišnjakinja 2006. godine osvojila turnir u Portorožu.

Irina-Camelia Begu je ipak šest godina starija od naše igračice i već je prošla iskustvo igranja finala ovakvih turnira. Lani je izgubila dva, u Marbeli i Budimpešti, ali je u meču protiv Donne Vekić ponudila vrlo malo našoj igračici. Bila je mirnija, strpljivija i sigurnija u izmjenama s osnovne crte. Puno bolje je i servirala, ubacila je 74% prvih servisa, Vekić samo 48%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Vekić i u finalu pokazala svoj veliki teniski potencijal, više je griješila i nije uspjela slomiti vrlo dobru Rumunjku koja je osvojila svoj prvi WTA turnir u karijeri. Donna Vekić, koja je u turnir ušla kao 183. tenisačica svijeta, će za taj uspjeh morati pričekati neku drugu priliku.

Do rezultata 3-3 nije bilo većih uzbuđenja. Vekić je tada izgubila servis, iako je imala 40-30. U prvom gemu drugog seta Rumunjka je napravila još jedan break. Vekić se vratila u osmom gemu, iako je Begu u tom gemu imala 40-15. Izborila je Osječanka prvu i jedinu break-loptu u meču, iskoristila ju je nakon dugačke izmjene i poravnala na 4-4. No, u sljedećem gemu je opet izgubila servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se ukazala i kada je Rumunjka servirala za meč, jer je Vekić zaprijetila s 15-30, ali do nove break-lopte nije stigla.

"Čestitam Irini na pobjedi Irini, stvarno je odigrala jako dobar finale i turnir. Ja sam uživala u ovom turniru, počevši od kvalifikacija pa sve do finala. Nadam se da ću se sljedeće godine vratiti i dobiti opet priliku osvojiti naslov pobjednice ovdje", izjavila je Donna Vekić, a njezina suparnica, Irina-Camelia Begu je ponudila riječi podrške našoj tenisačici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam Donni, stvarno je odigrala odličan turnir. Sigurna sam da će brzo osvojiti svoj prvi WTA turnir u karijeri!".

Podsjetimo kako je Donni Vekić ovo bio prvi nastup u karijeri u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo