KLJUČAN TRENUTAK / Đoković otkrio nepoznati detalj o jednom od najvažnijih poena karijere: 'Ovo ću vjerojatno reći prvi put'

Image
Foto: Profimedia

Prisjetio ga se u razgovoru koji je za ESPN odradio s Johnom McEnroeom

15.9.2023.
10:06
Profimedia
VOYO logo

Ponajbolji teniski mečevi u povijesti odigrani su početkom prošlog desetljeća. Legendarno finale Wimbledona iz 2010. je zasigurno na prvom mjestu, ali nije daleko na drugom polufinale US Opena 2011.

Image
KAKVE SCENE /

Đokovića u ovakvom izdanju nismo vidjeli nikada: Potpuno se slomio, a ono što je rekao odjeknulo je u Srbiji

Image
KAKVE SCENE /

Đokovića u ovakvom izdanju nismo vidjeli nikada: Potpuno se slomio, a ono što je rekao odjeknulo je u Srbiji

Na 'svetoj travi' u Londonu Roger Federer i Rafael Nadal odigrali su po mnogima najbolji meč u povijesti, ali ništa lošiji nije bio onaj sezonu kasnije u New Yorku kada su se sučelili Federer i Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva mjeseca prije najuspješniji tenisač u povijesti je po prvi put zasjeo na vrh ATP ljestvice, u finalu US Opena čekao ga je Nadal, ali je prvo u polufinalu morao proći Federera.

Švicarac je sa 7:6 i 6:4 poveo 2-0 u setovima i činilo se kako ćemo u finalu gledati još jedan njegov okršaj s Nadalom, ali tada se 'upalio' Đoković. Furiozno je uzeo iduća dva seta 6:3 i 6:2 i odluka je pala u dramatičnom petom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je imao 5:3 i dvije vezane meč lopte na svom servisu, nešto što je vjerojatno svaki put do tada u karijeri bilo dovoljno za pobjedu. Tada je Đoković odgovorio s jednim od najboljih poena cijelog turnira i zasigurno jednim od najvažnijih u njegovoj karijeri, a neki smatraju i da je najvažniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je pročitao je Federerov servis, odgovorio sjajnom dijagonalom te pogodio return winner. Nakon toga je spasio i drugu meč loptu te do kraja meča nije dopustio Švicarcu niti jedan gem.

U finalu Nadal nije imao šanse i Srbin je došao do svog prvog US Opena, a nedugo nakon toga, nabijen samopouzdanjem, je osvojio i svoj treći Australian Open.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjetio je što će se dogoditi

Jednog od ključnih poena svoje karijere osvajač rekordna 24 Grand Slam naslova prisjetio se u razgovoru koji je za ESPN odradio s Johnom McEnroeom.

"Očekivao sam da će široko servirati. Ne znam zašto, ovo ću vjerojatno reći prvi put, ali osjećao sam da je to njegov izbor servisa kad se događaju bitni trenuci. Rekao sam sebi, ako servira ovdje, udarit ću je, bit ću u dobroj poziciji. Što sam i učinio. Jedan ili dva udarca mogu promijeniti cijeli meč", ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo