ĐOKOVIĆ NAJAVIO MEČ GODINE: / 'Ovo je njegova kuća, on je ovdje glavni, ali sjetite se što se dogodilo prije pet godina'

Image
Foto: Profimedia

U nedjelju svijet čeka najveći teniski spektakl ove godine

10.10.2020.
7:58
Profimedia
VOYO logo

Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković igrat će u finalu grand slam turnira tenisača u Roland Garrosu u nedjelju u Parizu. Nadal je u polufinalu svladao Argentinca Diega Schwartzmana sa 6-3, 6-3, 7-6 (0), dok je Đoković imao puno teži posao s Grkom Stefanosom Tsitsipasom sa 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1 nakon četiri sata igre.

Image
SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL U FINALU ROLAND GARROSA: /

Đoković nakon velike borbe izborio okršaj s 'kraljem zemlje'

Image
SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL U FINALU ROLAND GARROSA: /

Đoković nakon velike borbe izborio okršaj s 'kraljem zemlje'

Nakon što je prvi tenisač svijeta bez većih problema dobio prva dva seta, u trećem je napravio "break" i kod 5-4 servirao za pobjedu, te se činilo da će lako do finala. Đoković je imao i meč-loptu na svoj servis, no Tsitsipas je pronašao snage, izjednačio na 5-5, a potom je sa svojom dobro igrom i Đokovićem pogreškama uzeo dva uzastopna gema i set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti set započeo je bolje Tsitsipas, poveo s 2-0, ali je Đoković odmah vratio izgubljeni servis. No, kako je vrijeme odmicalo Grk je igrao sve bolje i u 10. gemu dočekao Đoković slabiji servis-gem za poravnanje u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom setu je ipak Grk ostao bez snage nakon vodstva 1-0, Đoković je brzo napravio "break", a dokraja 22-godišnji Grk nije uspio doći više do gema, pa će svijet u nedjelju opet gledati teniski klasik Đoković-Nadal.

"Izvana sam djelovao smireno, ali duboko u meni nije bilo tako. Nije se vidjelo, ali bio sam uzdrman. No, uspio sam opstati i pobijediti. Jako sam sretan zbog toga", rekao je Đoković poslije meča pa se osvrnuo na ono što je pred njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je očigledno Nadal glavni, jer je ovo njegova kuća, gledajući sve titule koje je osvojio. Ali, jesam uspio sam ga pobijediti ovdje u četvrtfinalu 2015. godine. Nadam se da ću se oporaviti do finala. Pobijediti Nadala na Rolan Garrosu je možda najveći izazov koji postoji u našem sportu. Gledam unaprijed, pun sam radosti jer sam ovdje, a također sam motiviran za pobjedu", završio je.

Roland Garros možete pratiti na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo