NEVJEROJATNA SPORTSKA BAJKA SE NASTAVLJA: / Mirjana Lučić-Baroni u polufinalu Australian Opena!

Image
Foto: AFP

Senzacija na Australian Openu! Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić - Baroni (34) u noći sa utorka na srijedu po hrvatskom vremenu, plasirala se u polufinale prvog Grand Slam turnira sezone.

25.1.2017.
3:04
AFP
VOYO logo

U četvrtfinalnom susretu s 2-1 u setovima svladala je petu igračicu WTA ljestvice, Čehinju Karolinu Pliškovu nakon sat i četrdeset i sedam minuta igre.

Na kraju je završilo 6-4, 3-6, 6-4 za hrvatsku igračicu, inače 79. po WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suze po završetku meča rekle su sve

Suze po završetku meča rekle su sve! Hrvatska junakinja Mirjana Lučić - Baroni kreirala je senzaciju na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon teške borbe s favoriziranom Pliškovom, Lučić - Baroni je u trećem i odlučujućem setu izdržala sve nalete Pliškove, probleme s nogom zbog kojeg je uzela i medicinski time-out kod 4-3 za Čehinju, otišla u svlačionicu kako bi zatražila masažu problematične noge koja joj je u zavoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra se bila nastavila nakon šest minuta stanke. Hrvatica je na kraju imala više koncetracije, znanja i na kraju u posljednjim trenucima dvoboja ostavila Pliškovu na svega jednom osvojenom poenu.

"Ne mogu vjerovati da se ovo događa. Ponovo sam u polufinalu Grand Slama. Što reći, Bog je velik", kazala je Mikica u suzama nakon pobjede nad deset godina mlađom Čehinjom koja joj je oduzela servis čak sedam puta, ali nije mogla stati na kraj odlučnoj igri prepunoj izravnih poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slomila se i zaplakala

"Jednog dana, ispričat ću velike stvari o ovom turniru. Ali ne, nisam mogla sanjati da ću se ponovno plasirati u polufinale. Ovo će itekako utjecati na moj život, nikad ovaj dan neću zaboraviti", izjavila je Mirjana Lučić - Baroni i slomila se pred punim gledalištem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potekle su suze, gledatelji su počeli pljeskati, ovacije za Mikicu bile su glasne. To je bila nagrada za sve ono što je napravila u Melbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 18 godina Mikica je također kreirala senzaciju kad je ušla među četiri najbolje na Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo njezin možda najbolji meč u karijeri. Od prvog seta, Makaranka je pokazala tko je šef na terenu.

Drugi je, doduše, izgubila ali način na koji se vratila, u trećem setu igrajući break za break, psihički se dignuvši iznad protivnice i svoje ozljede lijeve noge, te pokazavši nevjerojatnu upornost, priča je za filmski scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i ovo njezino cjelokupno postignuće. Senzacionalno. Iznenađujuće.

Dvoboj prepun preokreta

Bio je to dvoboj prepun preokreta. Prva je do prednosti stigla Pliškova i povela 3-1. No, od Lučić-Baroni je stabilizirala igru, reternima je potpuno uništila servis, jedno od najjačih oružja češke tenisačice, te osvojila sedam od sljedećih osam gemova. To joj je donijelo prvi set i prednost 2-0 u drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki obrat u meču i povratak Pliškove

Tu je došao red na drugi veliki obrat u meču i povratak Pliškove. Sada je Čehinja osvojila šest od sljedećih sedam gemova te odvela meč u treći set. Odlučujuća dionica dvoboja bila je priča za sebe.

Šestominutni prekid

Tenisačice su češće lomile servis suparnice nego što su uspjevale osvajati gemove na početnom udarcu, ali Lučić-Baroni je prva došla do prednosti i povela 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta prednost nije dugo trajala, jer je Pliškova osvojila sljedeća tri gema i povela 4-3.

U tom je trenutku 34-godišnja hrvatska tenisačica zatražila liječničku pomoć, a da bi joj stavili dodatni povez na već povijenu lijevu natkoljenicu, Lučić-Baroni je morala otići do svlačionice. Nakon šestominutnog prekida se vratila i učinila nešto nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je do tada sedam puta izgubila servis prvo je osvojila gem na početnom udarcu bez izgubljenog poena, zabivši i tri asa, za izjednačenje na 4-4. Potom je napravila 'break' za 5-4 ostavivši Pliškovu bez poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odservirala devet aseva, četiri od njih u posljednja dva gema na servisu

Kad je posljednja lopta Pliškove završila u mreži, a Lučić-Baroni osvojila 11. od 12 poena odigranih nakon što joj je ukazana pomoć, naša je tenisačica po drugi put u karijeri postala sudionicom pojedinačnog polufinala na Grand Slam turnirima, 17 i pol godina nakon što je zaigrala u polufinalu Wimbledona 1999.

Za ovaj, još jedan nevjerojatan podvig, Lučić-Baroni je odservirala devet aseva, četiri od njih u posljednja dva gema na servisu. Imala je 42 izravna poena, 19 više od suparnice, ali je riskirajući napravila i 35 pogrešaka, 14 više nego Pliškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što joj je donijelo pobjedu bio je retern. Pod pritiskom tog udarca, Pliškova je osvojila svega 55 % posto poena na prvom servisu i samo 37 % na drugom.

U polufinalu je čeka Serena Williams

Nakon što je pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6-4, 3-6, 6-4 i prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu Australian Opena, 34-godišnja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni je doznala da će se za plasman u svoje prvo pojedinačno Grand Slam finale boriti protiv Amerikanke Serene Williams koja je u četvrtfinalu nadigrala Britanku Johannu Kontu sa 6-2, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga tenisačica svijeta trebala je samo 75 minuta za pobjedu nad prošlogodišnjom polufinalisticom Australian Opena i najboljom britanskom tenisačicom. Serena Williams u Melbourne Parku lovi svoj osmi pobjednički trofej te rekordni 23. naslov na Grand Slam turnirima, kojim bi prestigla i legendarnu Njemicu Steffi Graf. Naslovom na Australian Openu Serena bi se vratila i na prošle godine izgubljeno čelno mjesto pojedinačne WTA ljestivce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva koja je u tome može spriječiti je 34-godišnja Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, najveća senzacija ovogodišnjeg Australian Opena, koja će se u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu pokušati izboriti za svoje prvo pojedinačno finale na Grand Slam turnirima. Jednom je bila u toj prilici, kao 16-godišnjakinja 1999. godine u Wimbledonu, kad je u tri seta poražena od Steffi Graf. Lučić-Baroni je ulaskom u svoje drugo polufinale na Grand Slam turnirima, 18 godina poslije, osigurala i svoj novi najbolji renking u karijeri. Ostane li na polufinalu, Mirjana će u ponedjeljak nakon Australian Opena osvanuti na 29. mjestu pojedinačne WTA ljestvice, a dosadašnji najbolji renking joj je bilo 32. mjesto, na kojem je bila u svibnju 1998. godine.

Polufinalni okršaj u Melbourne Parku bit će treći dvoboj Mirjane Lučić-Baroni i Serene Williams. Prva dva su odigrale dok su još bile tinejdžerice, a Amerikanka još uvijek nije osvojila ni prvi od 71. WTA naslova, koliko ih sada ima u kolekciji. Oba meča dogodila su se 1998. godine i u oba je slavila Serena. Prvi put je bila bolja u tri seta na turniru u Sydneyju, a pet mjeseci poslije slavila je u dva seta na Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirjana Lučić-Baroni i Serena Williams bi na teren Rod Laver Arene trebale izaći u četvrtak, oko 6 sati ujutro po našem vremenu, nakon što svoj polufinalni meč odigraju Amerikanke Venus Williams i CoCo Vandeweghe. Taj dvoboj neće započeti prije 4 sata ujutro.

Australian Open - četvrtfinale

Tenisačice:

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) - Karolina Pliškova (Češ/5) 6-4, 3-6, 6-4

Serena Williams (SAD/2) - Johanna Konta (VB/9) 6-2, 6-3

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo