ROLAND GARROS / Ćorić u prvom kolu na Gasqueta, Vekić protiv Tsurenko

Image
Foto: Profimedia

Plasman u glavni ždrijeb je u četvrtak ostvarila prvi put u karijeri 20-godišnja Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić

23.5.2024.
18:25
Profimedia
VOYO logo

Najbolji Hrvatski tenisač Borna Ćorić će u prvom kolu drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta (ATP-124.), dok Donnu Vekić u prvom kolu očekuje Ukrajinka Lesia Tsurenko (WTA-44.), a Petra Martić će prolaz u drugo kolo tražiti protiv domaće tenisačice Kristine Mladenović (WTA-217.).

Image
NAJNOVIJE LJESTVICE /

Značajan pad Borne Ćorića, Donna Vekić napredovala

Image
NAJNOVIJE LJESTVICE /

Značajan pad Borne Ćorića, Donna Vekić napredovala

Ćorić je protiv Gasqueta do sada igrao dva puta i samo jednom ga je pobijedio. Ukoliko prođe prvo kolo već u drugom kolu Ćorić bi mogao imati tešku prepreku, drugog tenisača svijeta Jannika Sinnera kojem je suparnik u prvom kolu Amerikanac Christopher Eubanks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić (WTA-40.) ima negativan omjer pobjeda i poraza protiv Tusrenko, u četiri dosadašnja međusobna susreta pobijedila ju je samo jednom. No, ako uspije prijeći tu prvu prepreku u drugom kolu ide na pobjednicu susreta između Ukrajinke Marte Kostyuk (WTA-20.) i kvalifikantice.

Petru Martić (WTA-72.) u prvom kolu čeka Kristina Mladenović (WTA-217.) protiv koje je u devet međusobnih ogleda upisala sedam pobjeda. A ako ju pobijedi u prvom kolu Roland Garrosa, Martić ide na bolju iz susreta između Bwelgijanke Elise Martens (WTA-20.) i Argentinke Marie Lourdes Carle (WTA-80.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u glavni ždrijeb je u četvrtak ostvarila prvi put u karijeri 20-godišnja Dubrovkinja Lucija Ćirić Bagarić koja će ime suparnice u prvom kolu saznati u petak kada završe svi kvalifikacijski mečevi.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković započet će svoj pohod na 25. Grand Slam krunu protiv domaće nade Pierre-Huguesa Herberta, a dvostruki Grand Slam pobjednik i prošlogodišnji polufinalist Carlos Alcaraz počinje protiv kvalifikanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ostatka ždrijeba, osvajač 14 naslova u Roland Garrosu Španjolac Rafael Nadal će imati težak početak onoga za što se očekuje da će biti njegov oproštaj jer mu je suparnik u prvom kolu četvrti nositelj Nijemac Alexander Zverev.

Nepostavljeni Nadal, koji je propustio svoj omiljeni Grand Slam turnir zbog ozljede prošle godine, pao je na ljestvici zbog dugog oporavka i obnavljanja ozljeda, a najavio je kako bi se mogao povući nakon ove sezone. Ako Nadal dobije meč, mogao bi se u četvrtfinalu sučeliti s pobjednikom US Opena 2021. Danilom Medvedjevim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskom ždrijebu, braniteljica naslova i prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek u prvom će kolu igrati protiv kvalifikantice nakon što je osvojila i Madrid Open i Italian Open, te je favorit za svoj četvrti naslov na Roland Garrosu.

Druga tenisačica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabalenka će prolaz u drugo kolo tražiti protiv Ruskinje Erike Andreeve, dok Elena Rybakina, koja je stigla do polufinala u Madridu, ali je bila prisiljena povući se iz Rima zbog bolesti, igra protiv Belgijke Greet Minnen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednica US Opena Coco Gauff, koja je stigla do finala Roland Garrosa 2022., igrat će s kvalifikanticom u prvom kolu, a u četvrtfinalu bi mogla bi se suočiti s Ons Jabeur.

Lucija Ćirić Bagarić se plasirala u glavni ždrijeb

Mlada hrvatska tenisačica Lucija Ćirić Bagarić (WTA-185.) plasirala se u četvrtak prvi put u karijeri u glavni ždrijeb drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa. Ova 20-godišnja Dubrovkinja je u finalu kvalifikacija sa 7-6(5), 6-1 poslije sat i pol igre pobijedila Japanku Sarah Sairo (WTA-251.). Nakon prvog seta koji je odlučen u tie breaku, Ćirić Bagarić je drugi set dobila uvjerljivo s visokih 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je tenisačica u meču imala 27 winnersa i suparnici je oduzela servis tri puta, a svoj je izgubila samo jednom. Nešto ranije plasman u glavni ždrijeb ovog Grand Slam turnira na žalost nije uspjela ostvariti Jana Fett koju je u finalu sa 7-6(5), 6-3 svladala 157. tenisačica svijeta Turkinja Zeynep Sonmez.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo